Aug
11
2014

Vintage newspaper collage

Deze keer weer eens een vintage collage met als thema kranten. Lekker knippen en plakken met verschillende textures en natuurlijk komen er weer de nodige Photoshop gereedschappen aan bod. Naast het penseel en het typegereedschap werk je ook met laagmaskers en het verloopgereedschap. Ook werk je met menu AFBEELDING AANPASSINGEN.   Ik heb voor deze les lekker het internet afgestruind en alles wat je nodig hebt kun je via de links downloaden.

Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb:

vintage newspaper

Newspaper texture

Vintage textures

newspaper torn

collage anonymous font

Pretty woman in classic dress

Grunge brushses

Als je alles hebt gedownload kun je beginnen met een nieuw document te openen in Photoshop. Ik heb 1920 X 1080, 72 px/inch met een witte achtergrond  genomen omdat ik de collage dan als wallpaper kan gaan gebruiken.

Open het newspaper texture en kopieer of sleep het texture in je document. Open dan nr 7 uit de vintage textures set en sleep of kopieer het in je document boven de laag van het newspaper texture.

vintage newspaper 1

Ga in de laag van het newspaper texture staan en ga naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN geef bij bron  de naam van je document op en kies als laag de laag van het vintage texture. Schuif dan met de vervagen schuif totdat je tevreden bent over het resultaat. Hieronder zie je mijn instelling.

vintage newspaper 2

Voeg aan de laag van het vintage texture een laagmasker toe en trek in het laagmasker met je verloop gereedschap een lineair verloop.

vintage newspaper 3

Voeg hierna de 2 lagen van het newspaper texture en het vintage texture samen door CTRL + E in te toetsen terwijl je in de bovenste laag staat.

Open de foto van de vrouw en kopieer of sleep de foto in je document. Schaal de foto een stuk kleiner met je transformatiegereedschap. Voeg dan een laagmasker toe aan de laag en haal daarin de achtergrond weg.

vintage newspaper 4

Zet de dekking van je penseel op ongeveer 40% en breng dan met verschillende grunge brushes wat afdrukken in een nieuwe laag. Ik heb de kleuren #b9fbc9 #ecabaf en #fbce8d gebruikt maar voel je vrij om je eigen kleurtjes te nemen.

Open dan het torn newspaper texture en sleep of kopieer het in je document.

vintage newspaper 5Stem de kleur van het torn newspaper texture af op de samengevoegde laag van het newspaper texture en het vintage texture.

vintage newspaper 6

Zet de laag van het newspaper texture nog even uit. We gaan hier later mee door.

Maak een kleine rechthoekige selectie met je rechthoekige selectie kader en vul de selectie met wit in een nieuwe laag. Dupliceer de laag 3 x en schuif de lagen ONDER de laag van de vrouw. Roteer en draai en schuif de witte rechthoekjes totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is in het voorbeeld.

vintage newspaper 7

Maak een nieuwe laag aan onder de laag van de foto en onder de lagen van de rechthoekjes en zet daarin met zwart een schaduw zoals hieronder te zien is met een zacht zwart penseel. Vervaag indien nodig met 10 px Gaussiaans. Zet de dekking op ongeveeer 7-10%

vintage newspaper 8

Dupliceer de laag van het torn newspaper 2x zodat je drie lagen hebt. Voeg aan iedere laag een laagmasker toe en zet daarin met verschillende grunge brushes afdrukken. Hieronder zie je mijn resultaat. In de bovenste afbeelding is 1 laag aan en in de onderste afbeelding zijn ze alle 3 aan.

vintage newspaper 9

Tik je tekst met het typegereedschap:

vintage newspaper 10

Voeg dan aan de laag van de tekst de volgende laagstijlen toe:

vintage newspaper 11

NB: de kleur die ik gebruikt heb bij de lijn en de kleurbedekking is #9c5640.

Zet hierna de vulling van de tekstlaag op 0%

En daarmee ben je dan aan het eind gekomen van deze les.

vintage newspaper

Aanverwante berichten

Jumbojet

3 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Geweldig man,
  Je levert echt leuke dingen af en wij maar leren hihiihi
  Complimenten
  Mvg.Hans

 • Hallo,

  Ik ben bezig vintage newspaper te maken,maar bij stap dat ik het torn newspaper aanbreng en kleur afstem,komt mijn onderliggende laag niet genoeg door het torn papier,moet ik met dekking spelen en moet ik de 2gedupliceerde lagen ook kleur afstemmen?
  Alvast bedankt
  Monique

  • Je hebt de laag eerst aangpast, daarna dupliceer je hem 2 x. Dan voeg je aan alle drie de lagen een laagmasker toe. Je kunt twee lagen uitzetten en beginnen met afdrukken van grung brushes in het laagmasker van de onderste laag van het torn newspaper. Zet dan de tweede laag aan en zet weer afdrukken erin en herhaal dit tenslotte bij de derde laag

Reageer

Archief

Categorie