Oct
8
2014

Een spookachtig kerkhof

Deze keer heb ik een griezelige fotomanipulatie  gemaakt want het is immers binnenkort weer Halloween. Ik heb een aantal spookachtige spullen bij elkaar gezocht en met verschillende Photoshop gereedschappen een eng plaatje in elkaar  geknutseld. In deze les werk je  onder andere met verschillende penselen, aanpassingslagen, filters en het transformatiegereedschap. Hieronder zie je mijn eindresultaat een spookachtig kerkhof.

Spookachtig kerkhofje

Voor het maken van het spookachtige kerkhof heb ik de volgende spullen gebruikt:

-kerkhof
-doodshoofden
-donkere lucht
kraai en pompoen download de png’s
-Creepy ghost brushset
-Cloud brushset
-Bats brushset

Als je alles bij elkaar hebt dan kun je aan de slag. Open een nieuw document in Photoshop van 1920 x 1080 pixels 72px/inch met een witte achtergrond. Open de foto van het kerkhof en sleep of kopieer de laag in je document. Schaal de foto een stuk kleiner (75%) met je transformatiegereedschap.

kerkhof 1

Selecteer met je veelhoeklasso de witte grafsteen aan de rechterkant en verwijder deze door in menu BEWERKEN-VULLEN met behoud van inhoud te gebruiken.

kerkhof 2

Haal op dezelfde manier de kleine grafsteen naast de witte grafsteen weg en aan de linkerkant de kleine witte steen op de achtergrond. Het ziet er bij mij nu zo uit:

kerkhof 3

Dupliceer de laag en draai de laag horizontaal om. Schuif nu de tweede laag tegen de eerste laag zodat je canvas helemaal bedekt is. Voeg de lagen samen (CTRL + E) .

kerkhof 4

Open de foto van de doodshoofden en sleep of kopieer de foto in je document. Schaal de foto kleiner en sleep hem in de hoek. Voeg een laagmasker toe aan de laag van de doodshoofden en bestrijk daarin de doodshoofden die aan de buitenste randen zitten en niet  compleet zijn. Hieronder zie je hoe het er bij mij uitziet.

kerkhof 5

Dupliceer de laag van de kraai in het document en schaal de laag een stuk kleiner. Zet de kraai op een van de doodshoofden. Maak een nieuwe laag aan onder de laag van de kraai en zet daarin met een groot zacht zwart penseel een afdruk en vervaag deze afdruk met Gaussiaans vervagen (25 px) Zet dan de dekking van de laag op ongeveer 33%. Dit is de schaduw van de kraai.

kerkhof 6

Open de foto van de donkere lucht en sleep of kopieer de foto in je document. Draai de foto horizontaal om met je transformatiegereedschap en schaal de foto totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is. Voeg dan een laagmasker toe aan de laag en bestrijk daarin met een zwak afgesteld penseel (8 % en hardheid 0%) totdat je zoiets ziet als hieronder in het voorbeeld.

kerkhof 7

Zet met kleur #251904 een afdruk met een van de bat brushes bovenin in de donkere lucht. Zet dan met wit een afdruk met een van de ghost brushes vlakbij de witte plek in de wolken.

kerkhof 8

Zet dan met kleur # 9f8a6b met wat verschillende brushes uit de cloud set wat afdrukken hier en daar in je document. Hieronder zie je hoe ik het gedaan heb. Zet de dekking wat lager van de laag of zet de dekking van het penseel lager. Kijk maar wat het beste werkt voor jou.

kerkhof 9

Voeg een aanpassingslaag toe en kies voor zwart wit. Daarna een aanpassingslaag volle kleur #e5a713. Zet de laagmodus op zwak licht en de dekking op 47%.

kerkhof 10

Open de foto van de pompoen en sleep of kopieer deze in je document. Schaal de pompoen een stuk kleiner en schuif hem in de linker onder hoek. Zet de voorgrondkleur op #f4ce5c en bestrijk de ogen, de neus en de mond van de pompoen met je penseel. Zet dan de laagmodus op bedekken.

kerkhof 11

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de pompoen. Zet dan lijnen vanuit de ogen, de mond en de neus met een penseel van ongeveer 15 px dik en 0% hardheid. Vervaag met 25 px Gaussiaans. Zet de dekking van de laag op 58% en voeg dan een laagmasker toe aan de laag. Bestrijk daarin de gebieden waar je de stralen niet zo heftig wilt zien.

kerkhof 12

En klaar is het spookachtige kerkhof! Happy Halloween!

Spookachtig kerkhofje

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

 • heel erg spookachtig, leuk gedaan! 🙂

  12 maart hebben wij een gratis webinar photoshop voor beginners: http://www.learnit.nl/cursus/webinar-photoshop

 • Leuke les Jumbojet!
  Ook de les van de Geisha heb ik gemaakt.
  Iedere keer leer ik er wat bij.

  Hartelijke groeten en mijn dank voor de goede uitleg.

  Willy

Reageer

Archief

Categorie