Jan
2
2016

Goede voornemens

Geen nieuwjaar zonder goede voornemens dus ben ik maar eens aan de slag gegaan met mijn goede voornemen van dit jaar en dat is meer tutorials plaatsen. Hieronder zie je het eindresultaat van mijn eerste tutorial van dit nieuwe jaar. In deze les kun je flink aan de slag met een heleboel verschillende Photoshopgereedschappen zoals het transformatiegereedschap, penseel, laagstijlen, laagmodi, laagmaskers, toverstaf en zo kan ik nog wel even doorgaan. Veel plezier bij het maken!

goede voornemens

Ik heb de volgende spullen gebruikt bij het maken van deze les:

Open een document in Photoshop van 1920 x 1040 met een witte achtergrond. Open dan de foto van de man met kater. Sleep of kopieer de foto in je document en schaal hem kleiner met je transformatiegereedschap. Schuif de foto in de rechterhoek zoals te zien is in het voorbeeld hieronder.

goede voornemens 1

Selecteer het stuk rechts naast de hand op de foto en rek het uit met je transformatiegereedschap zodat het canvas over de volle breedte bedekt wordt.

goede voornemens 2

Hetzelfde doe je aan de bovenkant van de afbeelding.

goede voornemens 3

Dupliceer de laag van de foto en voeg een laagmasker toe aan de nieuwe laag. Haal in de nieuwe laag in het laagmasker de grijze achtergrond weg. Zet de onderste foto laag even uit anders zie je niet wat je aan het doen bent.

goede voornemens 4

Tik met het font Showgard Gothic 2016. Doe dat in vier lagen dus in iedere laag één cijfer.

goede voornemens 5

Open de foto van de frietjes en kopieer de foto in je document. Verklein en roteer de foto totdat hij mooi op de 2 past. Klik dan met rechts op de laag in je lagenpalet en maak een uitknipmasker van de laag.

goede voornemens 6

Herhaal deze stappen met de foto’s van het geld op de 0, de sigarettenpeuk op de 1 en het bier op de 6:

goede voornemens 7

Voeg aan de lagen van de cijfers de volgende laagstijlen toe, begin met schuine kant en reliëf:

goede voornemens 8

Dan een lijn:

goede voornemens 9

Vervolgens gloed binnen:

goede voornemens 10

En tot slot een slagschaduw:

goede voornemens 11

Groepeer de foto lagen met de tekstlagen per cijfer want dan kun je straks gemakkelijk gaan schuiven met de groepen. Schuif de groepen tussen de twee fotolagen in.

goed voornemens 12

Neem je transformatiegereedschap en roteer en schuif met de groepen van de letters totdat je tevreden bent hoe het eruit ziet.

goede voornemens 13

Als je alle cijfers op hun plek hebt open je de foto van het meetlint en schaal je deze een stuk kleiner. Vervolgens haal je de grijze achtergrond weg met je toverstafje.

goede voornemens 15

Schuif het meetlint boven de twee en voeg dan een laagmasker toe aan de laag van het meetlint en bewerk daarin het lint zodat het lijkt dat het om de twee heen zit.

goede voornemens 16

Voeg boven de laag van het meetlint een aanpassingslaag toe en wel helderheid-contrast. Maak een uitknipmasker van de laag zodat alleen het meetlint beïnvloed wordt door de aanpassingslaag. Stel in zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

goede voornemens 23

Typ dan met het starbabe font de tekst minderetensparenstoppenmetrokenminderdrinken in grootte 25 en met zwart net boven de onderste laag van de man. Kopieer de getypte tekst steeds achter elkaar zodat je krijgt wat je hieronder ziet.

goede voornemens 17

Zet de dekking van de tekstlaag op 33%.

Zo nu even de zwarte vegen op het tafelblad wegnemen. Dit doe je door een rechthoekige selectie te maken boven het tafelblad vlak naast de hand. Kopieer uit de laag van de bovenste foto van de man een rechthoekig stuk van de tafel en kopieer dat in een nieuwe laag. Schuif dan het stuk naar rechts over de zwarte vegen heen.

goede voornemens 19

Je kunt het randje nog een beetje vervagen maar dat hoeft niet want daar komt strakjes wat overheen dus laat dat maar zitten.

Maak met een zwart penseel zwarte accenten zoals hieronder te zien is in het voorbeeld in een nieuwe laag en vervaag de laag via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN met 10 px.

goede voornemens 20

Zet de dekking van de schaduwlaag op 14%

Open de foto van de hamburger en sleep of kopieer hem in je document. Schaal de hamburger een stuk kleiner en haal de witte achtergrond weg met je toverstaf of met een laagmasker net wat je het beste afgaat. Gebruik dan perspectief van je transformatiegereedschap zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

goede voornemens 21

Maak onder de hamburger een nieuwe laag aan en trek daarin met je ovale selectiekader een cirkel. Vul de cirkel met kleur c17d07 zet de selectie uit en vervaag de laag met 5 px gaussiaans. Zet de dekking van de laag op 12%. Je krijgt nu een heel subtiel schaduwtje.

Maak nog een nieuwe laag aan onder de laag van de hamburger en zet met zwart een lijntje onder de hamburger. Ik heb even in het voorbeeld de laag van de hamburger uitgezet zodat je kunt zien hoe het eruit ziet. Het moet er net een klein beetje onderuit piepen.

Dan zet je tot slot in een laag boven de hamburger een zwart accent om de hamburger heen vervaag indien nodig en zet de dekking van de laag op ongeveer 15-19%

goede voornemens 22

Zo en nu nog even lekker vies maken want het ziet er een beetje te schoon uit naar mijn zin. Klik met de kleurenkiezer op de saus van de hamburger zodat je ongeveer die kleur hebt en maak dan een afdruk met een van de splashbrushes.

Voeg aan de laag van de brush een schuine kant en reliëf als laagstijl toe.

goede voornemens 24

Maak een nieuwe laag boven de onderste laag van de man en onder alle andere lagen. Zet de voorgrondkleur op #e4d8e6 en zet dan met de brushset van violet electra een paar afdrukken. Zet de laag op vermenigvuldigen en de dekking op 65%

goede voornemens 25

Zet de voorgrondkleur op #caab99 en neem een van de grunge circulair brushes. Maak een nieuwe laag aan en zet de laagmodus op vermenigvuldigen, zet een afdruk in de laag en gebruik daarna je transformatiegereedschap-vervormen om de vlek mooi op het blad van de tafel te laten uitkomen.

goede voornemens 26

Herhaal dit nog op een of twee andere plaatsen, bijvoorbeeld bij de hamburger in de buurt. Maak voor iedere vlek een nieuwe laag aan.

goede voornemens 27

Maak tot slot een volle kleur laag aan boven alle andere lagen. Gebruik hiervoor #411a03. Selecteer met je rechthoekige selectiekader zoals hieronder te zien is in het voorbeeld en stel de doezelaar in op 50 px.

goede voornemens 28

Vul de selectie met zwart in het laagmasker van de volle kleurlaag. Zet de laagmodus op vermenigvuldigen en de dekking van de laag op 14% en klaar is de goede voornemens collage!

goede voornemens

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie