Nov
27
2016

Vintage kerstkaart maken

Sinterklaas is nog niet weg maar toch heb ik al zin om een kerstkaart te maken. Dit jaar heb ik gekozen voor een kaart in de retro/vintage stijl. Je werkt in deze les met vormen, brushes, laagstijlen, aanpassingslagen, selectiegereedschap, typgereedschap en laagmodi. Kortom lekker van alles wat!

Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

Ik heb de volgende spullen gebruikt voor het maken van de kaart:

Christmastree brush set
-divider brush set
-Riesling font

-Cambria font
-Christmas shapes
Als achtergrond heb ik dit paper texture gebruikt.

Daarnaast het ik ook nog een gradient set dat Chromes heet gebruikt.

Als je alles hebt gedownload dan kun je beginnen. Ik heb een document van 1920x 1080 px van 72 px/inch geopend in Photoshop.

Open als eerste het papier textuur en kopieer of sleep het papier in je document. Maak het op maat met je transformatiegereedschap-schalen.

kerst01

Stel je voorgrondkleur in op de kleur zoals hieronder te zien is in het voorbeeld en maak een afdruk met een van de kerstboombrushes. Vergroot eventueel naar wens met je transformatiegereedschap de afdruk totdat je zoiets hebt als je hieronder ziet. Zet dan de laagmodus van de laag op vermenigvuldigen.

kerst02

Zet de voorgrondkleur op zwart en zet dan in een nieuwe laag met twee van de divider brushset brushes een afdruk. Stel de grootte van de brushes zo in dat je een mooie verdeling krijgt over je document. Ik heb ze flink wat kleiner in moeten stellen. Je kunt dit ook met je transformatiegereedschap doen doe net wat je zelf het fijnste vindt. In het voorbeeld zie je welke brush ik gebruikt heb.

Maak dan nog een nieuwe laag aan en zet daarin nog een afdruk met de andere brush en roteer de brush met je transformatiegereedschap 90 graden. Schuif en schaal totdat je zoiets hebt als je hieronder kunt zien.

kerst03

Voeg aan de lagen van de dividerbrushes een verloop toe met een van de chroomgradients en daarna nog een schuine kant en reliëf toe.

kerst04

Neem dan je typegereedschap en kies voor verticale tekst. Type 2017 met Cambria ik heb grootte 150pt genomen.

kerst05

Voeg aan de tekstlaag de volgende laagstijlen toe:

kerst06

kerst07

NB: kleur is #273a07

kerst08

Typ dan aan de andere kant de tekst met Riesling in grootte 210pt en kopieer de laagstijl van de verticale tekstlaag op de laag van de horizontale tekst.

kerst09

Maak onder de laag van de kerstboom en boven de laag van het papier een nieuwe laag aan en trek met je ovale selectiekader een cirkel. Zet de voorgrondkleur op #86e7f8 en zet de doezelaar op 25px. Vul dan de cirkel in de nieuwe laag.

kerst10

Zet de laagmodus op zwak licht en voeg een laagmasker toe aan de laag van de cirkel. Selecteer dan de pixels van de kerstboom en vul de selectie in het laagmasker van de cirkel met zwart.

kerst11

Neem dan een ster uit de xmas shapes set en zorg dat je onder de tekstlaag staat in je lagenpalet. Trek de vorm en zet dan de laagmodus op zwak licht en de dekking van de laag op 43%.

kerst12

Maak een vollekleur opvullaag aan en gebruik daarvoor kleur #f8b97b maak een rechthoekige selectie en stel de doezelaar in op 25 px. Vul de selectie met zwart in het laagmasker van de laag. Zet dan de dekking op 40% en de laagmodus op vermenigvuldigen.

kerst13

Voeg tot slot een aanpassingslaag toe, kies voor zwart-wit.

kerst14

Zet de dekking van de laag op 33% en klaar is je vintage kerstkaart!

 

Aanverwante berichten

Jumbojet

5 Reacties +REACTIE GEVEN

 • heel mooi
  dank u

 • dank u wel jumbojet

 • Héél mooie kaart, ik bijzonder blij nog eens iets van u te zien.
  Dank u

  • ik hoop weer vaker wat leuks te maken,
   grtz JJ

   • Ik ben er zeer blij om
    Dank u wel

Reageer

Archief

Categorie