Mar
18
2013

Een donzig kuikentje

Een donzig kuikentje zelf in Photoshop maken is een leuk klusje voor de komende paasdagen. Als je eens wilt oefenen met de pen is deze les wel wat voor je. Je werkt in deze oefening namelijk veel met de pen en met paden. Verder komen selecties,  paden, vormen en je penseel aan bod. Hieronder zie je het eindresultaat:

kuikentje

Voor het maken van deze les heb ik de volgende spullen gebruikt:

Haarbrush

twirl borders brush

Open een nieuw document in Photoshop van 750 x 100 px, 72 px per inch met een witte achtergrond. Zet de voorgrondkleur op #f9de0f en neem je ovale vorm. Trek in een nieuwe laag een ovaal zoals hieronder te zien is. Maak hierna nog een nieuwe laag aan en trek daarin een wat kleinere ovaal.

kuiken 1

Ga in de laag van de 1e ovaal staan en klik op het tablad paden. Je ziet nu het pad van het ovaal. Sleep het pad naar beneden naar het nieuwe pad icoontje zodat je een nieuw pad maakt. Het pad heet pad 1.

kuiken 2

Doe hetzelfde met de andere ovaal zodat je 2 paden hebt. Ga dan in pad 1 staan zodat deze actief is. Ga terug naar je lagenpalet en maak een nieuwe laag aan. De voorgrondkleur laat je nog steeds op #f9de0f staan. Neem nu een van de haar brushes en zet de grootte op ongeveer 100 px. Klik op de pen en klik dan met rechts op je werk en kies voor pad omlijnen. Herhaal deze stappen voor de 2e ovaal.

kuiken 3

Zet dan nog wat afdrukken over de ovalen heen met het penseel totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is.

kuiken 4

Teken met de pen een pad in de vorm van een snaveltje in een nieuwe laag die je snavel noemt. Ga in het menu van de pen naar ankerpunten omzetten en trek aan de handels van het bovenste ankerpunt zodat dat een boogje wordt. Zet de voorgrondkleur op #f9a40f. Klik dan met rechts op je werk en kies voor selectie maken. Vul de selectie in de laag snavel.

kuiken 5

Maak onder de laag van de snavel een nieuwe laag aan en zet de voorgrondkleur op #f98d0f. Maak dan zoals hieronder te zien is een vorm voor de onderkant van de snavel. Maak een selectie van het pad en vul het met de voorgrondkleur.

kuiken 6

Roteer de onderkant van de snavel een beetje met je transformatiegereedschap totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is.

kuiken 7

Zet de voorgrondkleur op #e36204 en maak een nieuwe laag aan boven de laag van de snavel. Zet met een zacht penseeltje van 10 px grootte een accent langs de bovenkant van de snavel. Vervaag de laag met 5 px Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN. Zet dan de laagmodus van de laag van het accent op vermenigvuldigen en de dekking op 23%.

kuiken 8

Maak onder de laag van de onderkant van de snavel een nieuwe laag aan en zet daar met je penseel in dezelfde grootte en kleur als je zojuist gebruikt hebt een accent zoals hieronder in het voorbeeld te zien is. Zet de laagmodus op vermenigvuldigen en de dekking op 14%.

kuiken 9

Voeg dan aan de lagen van de snavel en de onderkant van de snavel een lijn in kleur #f5800d als laagstijl toe:

kuiken 10

Voeg aan de laag van de snavel een schaduw binnen toe in kleur #f4c168:

kuiken 11

Neem je ovale selectiekader en maak een klein ovaaltje voor het oogje. Vul het oogje in een nieuwe laag met zwart. Dupliceer de laag van het oogje zodat je er twee hebt. Schuif het andere oogje op zijn plek en voeg dan de lagen samen zodat je één laag hebt met twee oogjes.

kuikentje 12

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de oogjes en zet daarin met wit in ieder oogje met een zacht penseeltje een accent.

kuiken 13

Voeg aan de laag van de oogjes een lijn als laagstijl toe in kleur #848380.

kuiken 14

Voeg aan de laag van het witte accent een verloopbedekking toe:

kuiken 15

Zet aan weerszijden van de hals met een zacht penseel van 20 px grootte in  kleur #d5b001 in een nieuwe laag  accenten. Vervaag de laag met 10 px Gaussiaans. Zet de laagmodus op vermenigvuldigen en de dekking op 29%.

kuiken 16

Teken met de pen een pad zoals hieronder te zien is en maak een selectie van het pad. Vul de selectie in een nieuwe laag met kleur #f7f2dc.

kuiken 17

Gum de veertjes die onder de eierschaal uitkomen weg.

Voeg dan de volgende laagstijlen toe aan de laag van de eierschaal:

kuiken 18a

kuiken 19

kuiken 20

Dupliceer de laag van de eierschaal en schuif de laag onder alle andere lagen net boven de achtergrondlaag. Schuif de laag totdat hij mooi aansluit op de andere laag van de eierschaal. Ik heb het even in rood weergegeven zodat je ziet wat ik bedoel.

kuiken 21

Maak een nieuwe laag aan onder de bovenste eierschaal laag en zet daarin met kleur #fce59f een accent zoals in het voorbeeld te zien is. Zet de laagmodus op vermenigvuldigen en de dekking op 50%.

kuiken 22

Maak een nieuwe laag aan boven de achtergrondlaag en maak een ovale selectie met je ovale selectiekader. Vul de selectie in de nieuwe laag met zwart en vervaag de laag daarna met 10 px Gaussiaans. Zet de dekking van de laag op 8%. Selecteer de pixels van de schaduw en maak een nieuwe laag aan boven de laag van de schaduw. Slink de selectie met 15 pixels via menu SELECTEREN-BEWERKEN-SLINKEN. Vul de selectie in de nieuwe laag met zwart en zet de dekking van de laag op 25%.

kuiken 23

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de eierschaal en zet een pad met je pen zoals hieronder te zien is in het voorbeeld. Omlijn het pad met een zacht penseel van 20 px grootte in kleur #f9eaaf. Zet de laagmodus op vermenigvuldigen en de dekking op 23%.

Dubbelklik op de achtergrondlaag zodat deze ontgrendeld wordt. Voeg dan aan de achtergrondlaag een verloopbedekking toe:

kuiken 25

Zet de voorgrondkleur op #acec00 en neem dan een paar van de twirl borders brushset en zet in de hoeken een afdruk in een nieuwe laag.

Dat maakt het plaatje helemaal af!

kuikentje

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

  • Geweldig leuke les, een aanrader. Veel van geleerd. Duidelijke uitleg, dank je wel, JumboJet!

Reageer

Archief

Categorie