Feb
6
2016

SteamPunk Valentine

Ik ben dol op vintage effecten en vind de SteamPunk collages echt helemaal te gek. Dus daarom deze keer voor Valentijnsdag een SteamPunk collage. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

Ik heb de volgende spullen gebruik voor het maken van de collage maar je kunt ook andere spullen gebruiken:

-SteamPunk Screw Heads, Gears, Textures
-SteamPunk Spare Parts
-SteamPunk Typewriter
-SteamPunk Telephone
-FHA Condensed French Font
-Remmington Riviera Font
-Vintage paper set
-Heartshapes4free

Als je alles gedownload hebt kun je beginnen met de collage. Open een nieuw document in Photoshop in de grootte 1920 x 1080 px, 72 px per inch met een witte achtergrond. Open van de Vintage Paper set textuur C en sleep of kopieer het textuurein je document.

Roteer het textuure met je transformatiegereedschap (CTRL +T) en schaal het dan totdat het mooi past op je canvas.

Dupliceer de laag van het textuur en zet de bovenste laag van de twee papierlagen op laagmodus vermenigvuldigen.

Zorg dat je in de bovenste laag staat en toets dan CTRL + E zodat de twee lagen samengevoegd worden. Noem de nieuwe laag papier.

Open de foto van de telefoon en sleep of kopieer deze in je document. Schaal hem een stuk kleiner en roteer hem een beetje. Zet hem onder in de hoek. Neem dan de foto van de typemachine sleep of kopieer deze in je document en schaal deze een stuk kleiner. Zet deze in de linker onderkant en zet ook de laagmodus op vermenigvuldigen.

Kies een hartvorm uit de set en trek de vorm in je document met wit als kleur. Roteer de vorm een beetje zoals te zien is in het voorbeeld.

Selecteer uit de set screw heads, gears,textures de koperen plaat. Kopieer de selectie in je document en schaal hem een stuk kleiner. Schuif de laag precies boven je hart en maak een uitknipmasker van de laag. Zet de laagmodus van de laag van het hart op vermenigvuldigen.

Voeg aan de laag van de hartvorm de volgende laagstijlen toe:

Selecteer uit de screwheads set of uit de andere set (net wat je leuk vindt) een tandwiel. Kopieer het in je document en schaal het een flink stuk kleiner. Haal de witte achtergrond weg met je toverstafje en schaal en roteer totdat je tevreden bent.

Kopieer de laagstijl van het hart en plak de laagstijl op de laag van het tandwiel.

Herhaal deze stappen met andere tandwielen en schroefjes naar eigen keuze.

Ik heb het zo gedaan:

Selecteer alle lagen van het hart en de tandwielen en maak er een groep van die je hart noemt. Hiermee hou je het mooi overzichtelijk in je document.

Verspreid her en der over je document nog een aantal tandwielen en voorzie ze allemaal van dezelfde laagstijlen als je al eerder gebruikte. (laagstijl kopiëren, laagstijl plakken)

Zet een pad vanaf de typemachine naar het hart en selecteer dan je typegereedschap. Klik op het begin van het pad en tik dan de tekst zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

Gebruik voor de kleur van de tekst kleur 171f26. Maak een klein pad achter het hart en tik daar you… op

Tik dan met je typegereedschap in hetzelfde lettertype en ook dezelfde kleur en grootte bij de telefoon de tekst zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

Zet de tekstlaag om in pixels in je lagenpalet door met rechts op de tekstlaag te klikken en dan te kiezen voor tekst omzetten in pixels.

Neem dan je transformatiegereedschap Perspectief en maak er dan zoiets van als hieronder te zien is in het voorbeeld. Roteer en schuif met de tekst totdat je tevreden bent met wat je ziet. Ik heb het zo gedaan.

Tik dan met het lettertype FHA Condensed French font in kleur 624826 grootte 125 SteamPunk Valentine. Gebruik weer de koperen plaat en schuif deze over de tekst. Selecteer de pixels van de tekst en kopieer de selectie in een nieuwe laag boven de tekstlaag. Zet dan de laag van de koperen plaat weer uit.

Voeg dan dezelfde laagstijlen toe als aan de lagen van het hart en de tandwielen en klaar is je SteamPunk Valentine collage!

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

  • Is wel een duur lesje als je al die foto’s moet aankopen! Of zie ik iets over het hoofd?

    • Ja, de foto’s zijn duur idd maar je kunt ook gratis alternatieven gebruiken

Reageer

Archief

Categorie