Nov
28
2014

Pepernoten tekst

Het is weer bijna Sinterklaas dus daarom dit pepernoten tekst effect. Voor dit tekst effect is een lekker groot vet lettertype het mooist om te gebruiken want anders zie je de nootjes niet zo goed.In deze les gebruik je je verplaatsen gereedschap om een leuk 3 D effect op de tekst te maken

Ik heb wat afbeeldingen op internet gevonden van pepernoten en deze gebruikt voor het maken van de  tekst. De afbeeldingen kun je hier pepernoten downloaden.  Voor de tekst heb ik Futural Extra Black genomen. Het paper vind je hier.

Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

pepernoten tekst

Open een nieuw document  in Photoshop in een grootte naar keuze. Ik heb 1920 x 1080 px, 72 px/inch genomen. Tik je tekst in Futura font of een ander font wat je leuk vind. Ik heb iedere letter in een aparte laag getikt. De  grootte maakt niet uit want je ziet de tekst straks niet meer..

pepernoten 1

Open de foto van de pepernoten en sleep of kopieer de afbeelding boven de eerste letter van je tekst. Selecteer de letter van de tekst en ga in de laag van de afbeelding van de pepernoten staan. Kopieer de selectie en plak de selectie in een nieuwe laag. Zet de pepernoten laag uit en dan zie je dat de eerste letter met een pepernoten laag is bedekt.

pepernoten 2

Herhaal deze stappen totdat je alle lagen bedekt hebt.

pepernoten 3

Zet alle lagen uit behalve de  de pepernoten letters. Klik met rechts terwijl je op een van de lagen staat in je lagenpalet en kies voor VERENIGEN, ZICHTBAAR.

pepernoten 4

Zet de achtergrondlaag weer aan. Selecteer de pixels van de pepernoten tekst en maak een nieuwe laag aan. Vul de selectie in de nieuwe laag met kleur #7e481c. Dupliceer de laag met de gekleurde letters en zet de kopie laag nog even uit. Die gaan we later pas gebruiken.

Schuif de gekleurde letters laag 5 pixels naar beneden met je verplaatsen gereedschap. Dit doe je door 5 x op de pijltjes toets naar beneden te drukken. Dupliceer de laag en verschuif de kopie 5 pixels naar beneden en dupliceer hierna de laatste laag en schuif deze weer 5 pixels naar beneden.

pepernoten 5

Zet dan de uitgezette laag  van de gekleurde tekst aan en herhaal deze stappen alleen beweeg je nu 5 pixels naar rechts.

pepernoten 6

Zet de pepernoten laag uit en de achtergrondlaag en verenig weer de zichtbare lagen zodat je één laag hebt met de bruine tekst.

Zet nu de pepernoten laag en de achtergrondlaag weer aan. Geef de laag van de pepernoten een lijn als laagstijl neem kleur #aa7937 voor de kleur van de lijn.

pepernoten 7

Geef de laag van de gekleurde letters de slagschaduw als laagstijl:

pepernoten 8

pepernoten 9

Open het paper textuur en sleep of kopieer het in je document. Roteer het textuur 90 graden naar rechts met je transformatie gereedschap. (ctrl + T, roteren) en schaal het mooi passend op je canvas.

pepernoten 10

Ik heb nog een regeltje tekst toegevoegd in Fultoon HMK font . In kleur #7e481c en grootte 180

pepernoten 11

Voeg als laagstijl een schuine kant en reliëf toe aan de tekstregel:

pepernoten12

Open nu de afbeelding van het hoopje pepernoten en dupliceer of sleep de afbeelding in je document. Sleep de laag boven de laag van het paper textuur.

pepernoten 14

Zet de laag van het hoopje pepernoten op vermenigvuldigen. En klaar is je pepernoten tekst effect.

pepernoten tekst

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie