Jul
8
2013

Zomers wallpaper

Als je zin hebt in een oefening met de pen dan is het maken van dit wallpaper wel iets voor je. Naast de pen werk je met laagstijlen en aanpassingslagen en maak je de tekst 3D in het 3D menu van Photoshop. Je hebt niet veel nodig om deze les te maken. Ik heb een brushset butterflies genomen voor de vlinders en een font dat mr Sirloin BNT heet voor de tekst. Je kunt de brushset en het font downloaden als je op de links klikt. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

zomers bureaublad

Begin met een nieuw document in Photoshop in een grootte die voor jou beeldscherm het beste is. Ik het 1920 x 1080 genomen voor mijn desktop.

Maak een nieuwe aanpassingslaag aan en kies voor volle kleur. Neem kleur #c5ef04.

zomers bureaublad 1

 Maak nog drie nieuwe aanpassingslagen aan en kies voor kleur #f7f144, #f7d744 en #93cff6.

Zet met je pen punten zoals hieronder te zien is. Kies dan in het menu van de pen voor ankerpunten omzetten en maak een mooie boog.

zomers bureaublad 2a

Bewaar je pad door in het tabblad pad het tijdelijke pad naar het nieuwe pad icoontje te slepen. De naam veranderd nu in pad 1. Dit pad ga je later nog een keer gebruiken dus dat is wel handig om het nu even te bewaren.

zomers bureaublad 3

Klik dan met rechts op je werk en kies in het menu voor selectie maken. Keer de selectie om in menu SELECTEREN en vul dan de selectie in het laagmasker van de bovenste volle  kleur laag met zwart. (de blauwe laag). Je ziet nu de donker gele laag onder de blauwe laag tevoorschijn komen.

zomers bureaublad 4

Neem je pen weer en maak een pad zoals hieronder te zien is. Bewaar je pad en handel hetzelfde als bij het eerste pad maar dit keer in het laagmasker van de donkergele laag.

zomers bureaublad 5

En dan nog een laatste pad voor de lichtgele laag. Sla het pad weer op en volg de stappen zoals bij de eerdere lagen.

zomers bureaublad 6

Maak een nieuwe laag aan. Zet de voorgrondkleur op #129df7. Zet je penseel op een grootte van 3 pixels en een hardheid van 100%.

Zorg dat je in de nieuwe laag staat en ga in je paden palet op pad 1 staan zodat het zichtbaar wordt. Klik met rechts op je werk en kies dan voor pad omlijnen.

zomers bureaublad 7

Maak nog een nieuwe laag aan en selecteer het pad 2 en omlijn dit met kleur #f6ac0c. Selecteer pad 3 en omlijn het pad met kleur #9dbe05 in dezelfde laag. Selecteer dan pad 1 kies voor selectie maken en delete de selectie in de laag van van de oranje en groen gekleurde lijnen.

zomers bureaublad 8

Voeg aan alle lagen een verloopbedekking toe die je als volgt instelt:

zomers bureaublad 9

Zet de voorgrondkleur op #a605a8 en de grootte van je penseel op 3 px en de hardheid op 100%. Maak dan in een nieuwe laag een pad voor de vlieger. Omlijn het pad en maak in twee afzonderlijke paden het kruis binnen de vlieger. Zet dan de voorgrondkleur op #383438 en maak een pad voor de staart van de vlieger. Omlijn dit pad met de grijze kleur.

zomers bureaublad 10

Zet de grootte van het penseel nu op 1 px en maak een pad voor het draadje waar de vlieger aan vast zit. Omlijn dit pad met dezelfde kleur als de staart van de vlieger.

zomers bureaublad 11

Voor de strikjes teken je 1 pad en omlijn je dit in een nieuwe laag met dezelfde kleur als je voor de vlieger gebruikt hebt.

zomers bureaublad 12

Dupliceer de laag van het strikje een aantal keren. Verdeel de strikjes over de staart van de vlieger. Roteer de strikjes zodat het er leuk speels uitziet.

Zet de voorgrondkleur op #f67bf7 maak een nieuwe laag aan onder de paarse lijnen van de vlieger en kleur daarin de vlieger roze. Voeg dan aan de laag dezelfde verloopvulling als laagstijl toe die je eerder gebruikte voor de kleurlagen.

Kleur dan in een nieuwe laag onder de lijnen van de strikjes de strikjes roze.

zomers bureaublad 13

Groepeer alle lagen van de vlieger in een groep die je vlieger noemt. Voeg de groep samen zodat je één laag hebt en voeg dan aan de laag een schuine kant en reliëf als laagstijl toe.

zomers bureaublad 14

Zet in een nieuwe laag een afdruk met een van de butterfly brushes in kleur #f74110.

 Maak nieuwe lagen onder de laag van de vlinder en kleur daarin met bij passende kleuren de vlinder in. Ik heb #faceba, #fb8754, #d36f43 en #fba884 genomen. Maak een laag van de laag van de brush en de lagen van het kleuren en voeg daaraan dezelfde laagstijl toe als aan de laag van de vlieger.

zomers bureaublad 15

Tik dan de tekst in grootte 300 pt en kleur #ffff2e. Ga dan naar het 3D menu en kies voor NIEUWE 3D EXTRUSIE UIT GESELECTEERDE LAAG.

zomers bureaublad 16

Ga naar de 3D werkruimte en dan zie je dit op je scherm. Hier hoef je verder niets aan te doen. Laat het zo ingesteld staan.

zomers bureaublad 17

Hierna kun je weer terugkeren naar de standaard werkruimte:

zomers bureaublad 18

En daarmee is je zomers wallpaper helemaal af!

zomers bureaublad

Aanverwante berichten

Jumbojet

6 Reacties +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie