Nov
16
2013

Heerlijk avondje wallpaper

Zo de Sint is weer aangekomen in het land dus de hoogste tijd voor een nieuw Sinterklaas wallpaper voor je desktop, laptop tablet phone of tablet. Alles wat je moet doen is de juiste maat nemen van je device en lekker aan de slag gaan met Photoshop. Zet maar een lekkere warme chocolademelk met een bakje pepernoten naast je neer en ga lekker zitten knutselen. Je gaat in deze les weer eens lekker aan de slag met de pen en met verschillende laagstijlen dus dikke Photoshoppret voor de liefhebbers. Hieronder zie je het eindresultaat van deze les.

sint wallpaper

Voordat je begint download je even deze 28-vector-buildings set want die ga je straks gebruiken. (het ecs bestand is de vormenset die je in Photoshop kunt gebruiken. Zet deze in je presets-custom shapes mapje)

Open een nieuw document in Photoshop. Neem de juiste maat voor het scherm wat je wilt gaan behangen. Ik heb 1920 x 1080 genomen omdat ik hem op mijn desktop wil gaan gebruiken maar je kunt dat gewoon aanpassen naar eigen wens.

Zet de voorgrondkleur op #009dde en de achtergrondkleur op #2e469c, neem dan je verloopgereedschap en trek een lineair verloop in  de achtergrondlaag.

sint wallpaper 1

Om goed te kunnen zien wat je tekent maak je een nieuwe laag aan en vul je deze met wit. Je ziet nu de blauwe achtergrondlaag niet meer maar dat ga je later veranderen. We gaan nu beginnen aan het tekenen van de mijter met de pen. Begin met een pad te zetten zoals hieronder te zien is. Stel de ankerpunten om zodat je een mooie boog krijgt te zien. Maak een nieuwe laag aan die je mijter noemt zet de voorgrondkleur op zwart en zet je penseel op 3 px grootte en 100% hardheid. Omlijn het pad in de nieuwe laag.

sint wallpaper 2

Trek zo ook de lijn van de mijter aan de andere kant en omlijn het pad weer. Doe dat zo totdat je de mijter af hebt.

sint wallpaper 3

sint wallpaper 4

Maak een nieuwe laag aan boven de laag mijter en noem deze staf. Teken daarin de staf zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

sint wallpaper 5

Gum in de laag van de mijter het lijntje weg dat de staf doorkruist.

sint wallpaper 6

Maak een nieuwe laag aan en noem deze maan. Trek een ovale selectie met je ovale selectiekader en vul de selectie in de laag maan met wit. Je ziet er niets van maar als je de witte laag even uitzet zie je de maan verschijnen.

sint wallpaper 8

Zet de voorgrondkleur op een andere kleur als zwart of wit en neem dan een van de vormen van de buildings set. Zorg dat de laag onder de laag mijter en staf komt maar boven de laag van de maan.

sint wallpaper 9

Neem dan uit de standaard vormen set van Photoshop een ster naar keuze en trek een aantal sterren in je document. Zorg dat ze niet allemaal even groot zijn.

sint wallpaper 10

Zet de witte achtergrondlaag aan en schuif deze onder de lagen van mijter en staf. Maak een nieuwe laag aan onder de laag van de mijter en de staf en noem deze kleuren. Kleur in de nieuwe laag de mijter en de staf. Ik heb de volgende kleuren gebruikt #f8e407, #f34602 en #f3c302.

sint wallpaper 11

Zet de witte laag even uit geef de laag van de gebouwen een zwarte kleurbedekking  en de sterren een zwart lijntje als laagstijl.

sint wallpaper 12

sint wallpaper 13

Geef de laag van de maan dezelfde lijn als de sterren en geef de laag ook nog een zwart wit  verloopbedekking als laagstijl.

sint wallpaper 14

Zet de witte laag aan en schuif de laag boven alle andere lagen in het lagenpalet. Maak een cirkelvormige selectie met je ovale selectiekader zoals te zien is in het voorbeeld. Delete de selectie. Voeg dezelfde lijn toe als laagstijl als je eerder deed bij de sterren en de maan.

sint wallpaper 15

Maak tot slot een nieuwe laag aan boven de kleur laag en breng daarin donkere en lichte accenten zodat de mijter en de staf wat meer levendig worden. Doe dat naar eigen inzicht.

Gebruik meerdere lagen zodat je wat meer kunt spelen met de kleuren. Zet de laagdekking eventueel lager en kijk ook eens wat een andere laagmodus zoals zwak licht en vermenigvuldigen voor je kan doen. Experimenteer daarmee. Ik heb 10 extra lagen gebruikt voor mijn accenten maar dat kunnen er meer of minder zijn kijk gewoon wat jij mooi vindt.

Voeg onder de witte laag een nieuwe laag toe en zet langs de rand van de cirkel met kleur #06377d een donker accent.

sint wallpaper 16

Vervaag het accent met 15 pixels Gaussiaans via menu FILTER VERVAGEN en zet dan de dekking op 8%.

Voeg dan aan de witte laag nog de volgende laagstijlen toe:

sint wallpaper 17

sint wallpaper 18

Dat maakt het plaatje helemaal af!

sint wallpaper

Aanverwante berichten

Jumbojet

7 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Dag Jet, Hier ben ik weer … Mijn werkje vordert goed – ben fier op mijn mijter en staf, ze zijn lang niet zo mooi als de jouwe maar toch … en nu zit ik dus vast … ik slaag er niet in de staf en de mijter te kleuren … Doe je dat in de laag Kleuren ? of in de lagen mijter, staf ? Doe je dat met het penseel ? Met het emmertje ??? Ik heb alles geprobeerd ….
  De rest lukt me dus wel … de gebouwen plaatsen , de sterren plaatsen en omlijnen …
  Graag jouw hulp ! TX, Chris

  • Je kleurt de staf en de mijter in de laag kleuren met je penseel.
   groetjes en succes met het kleuren.
   JJ

   • Het is gelukt !!! Hartelijk dank voor deze super tutorial !!!
    Ik heb het resultaat op mijn FB gezet !

 • Ben nog eens gaan proberen en kwam op een Russische site terecht en na wat zoeken – want ik lees geen Russisch – heb ik de bewuste vectortekeningen gevonden en gedownload. Het is evenwel een .csh bestand. Maar ik zie in mijn presets custom shapes alleen maar .csh bestanden …

 • Dit lijkt me een hele uitdaging …. die ik zeker wil aangaan … alleen loopt het al mis bij de Building Vector set. Wanneer ik op je link klik kom ik op de afbeelding van de vector tekeningen maar ik zie werkelijk niet hoe ik die kan downloaden !! de download knop die in de buurt staat leidt naar gans andere dingen …

  • Onder de knopjes van de sociale media staat een balk met daarop download free vector guilding (0,8 mb) als je daar op klikt krijg je de set

   • Euhhh ja idd – heb weer te ver gezocht – maar het is dus hetzelfde als op die Russische site …
    Bedankt Jet ! Ik begin er morgen onmiddellijk aan !

Reageer

Archief

Categorie