Nov
27
2013

Pakjesavond wallpaper

Het is weer bijna zover…. pakjesavond! Natuurlijk is dan een wallpaper in stijl een mooie eyecatcher voor je device. Je kunt dit wallpaper voor al je apparaten gebruiken. Pas gewoon de grootte aan aan het apparaat wat je wilt behangen. In deze les werk je met de pen en teken je de kadootjes helemaal zelf. Vervolgens ga je ze met leuk inpakpapier behangen en met je transformatie gereedschap roteren en schalen. Tot slot maak je nog een mooie achtergrond en klaar is je pakjesavond wallpaper. Laat nu de goede Sint maar komen! Gebruik deze tree borders brush voor de achtergrond. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb:

pakjesavond wallpaper

Open een nieuw document in Photoshop met de gewenste grootte voor je scherm. Ik heb 1920 x 1080 genomen voor mijn desktop.

Neem je pen en zet punten zoals hieronder in het voorbeeld te zien is. Dit wordt de voorkant van je pakje. Als je de punten gezet hebt kies je voor selectie maken en vul je de selectie in een nieuwe laag die je voorkant noemt met een lichtgrijze kleur.

Daarna teken je de zijkant van je pakje en maak je weer een selectie en vul je deze in een nieuwe laag die je zijkant noemt met een iets donkerdere kleur grijs.

Tot slot maak je een pad aan de bovenkant en dat vul je weer met een lichtgrijze kleur in een nieuwe laag die je bovenkant noemt.

pakjesavond wallpaper 1pakjesavond 4

Zo nu nog een mooi papiertje erop maken. Hiervoor gaan we een patroontje maken in Photoshop.  Open een nieuw document in Photoshop van 200 x 200 px en vul de achtergrond met een fris rood kleurtje. Ik heb #ff4b56 genomen. Trek met je ovale selectiekader een mooie cirkelvormige selectie en omlijn de selectie in een nieuwe laag met een mooi geel kleurtje. Ik heb #ffc715 genomen.

pakjesavond wallpaper 2

Teken dan een mijter en omlijn de paden met dezelfde kleur als je gebruikte voor de cirkel. Kleur de randen van de mijter mooi in. Hieronder zie je de stappen die je nemen moet voor de mijter. Het staat even in zwart wit aangegeven maar je werkt dus met de gele kleur op de rode achtergrond. Omlijn de aden met 1 px.

sint wallpaper 3

sint wallpaper 4

pakjesavond 2

Ga naar menu BEWERKEN en definieer daar je patroon. Je patroon is klaar voor gebruik hierna.

Ga in de laag van de voorkant staan en voeg als laagstijl een patroonbedekking toe. Kies bij de patronen voor je zojuist zelf gemaakte Sinterklaas papier patroontje. Stel in zoals je het zelf mooi vindt. Ik heb het zo gedaan.

pakjesavond 5

Bedek ook de zijkant en de bovenkant met een papierlaagje.

pakjesavond 6

Groepeer de lagen van je kado en noem de groep kado 1

pakjesavond 7

Maak op deze manier nog andere kadootjes in andere vormen naar wens en bedek ze met eigen gemaakte patroontjes. Je kunt ook papiertjes downloaden van internet en deze als patroon definiëren en vervolgens gebruiken als je dat handiger vindt.

pakjesavond 8

pakjesavond 10 Verzin zo nog een paar andere vormen voor je kadootjes en geef ze een leuke bedekking met zelfgemaakte of op internet gevonden papiertjes.

Je kunt ook de bestaande kado groepen dupliceren en dan schalen en roteren. Je kunt dan ook nog een ander papiertje aan je pakketje geven zodat het er iedere keer weer anders uitziet. Doe dat naar eigen inzicht.

Ik hou het bij mijn eigen gemaakte patroontje 😉

pakjesavond 11

Dubbelklik dan vervolgens op de achtergrondlaag zodat deze ontgrendeld wordt en voeg een verloopbedekking toe als laagstijl.

pakjesavond 12

Maak een nieuwe laag aan boven de achtergrondlaag en onder de pakjes en trek met je ovale selectiekader een cirkel. Vul de cirkel in de nieuwe laag met kleur #f4d60d.

pakjesavond 13

Voeg aan de laag van de maan een gloed binnen als laagstijl toe. Gebruik voor de kleur #ebeb25.

pakjesavond 14

Vervaag de laag van de maan via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN met 7 px.

pakjesavond 15

Maak dan nog een nieuwe laag aan en zet daarin een afdruk in het zwart met een van de tree borders brushsset. Ik heb hem flink wat groter gezet.

pakjesavond 16

Selecteer tot slot de pixels van de laag van de maan. Keer de selectie om en maak een nieuwe laag aan boven alle andere lagen. Doezel de selectie met 25 px en vul dan de nieuwe laag met wit.

pakjesavond 17

Zet de laagmodus van de laag op kleurtoon en zet de dekking van de laag op 17%. Dat maakt het plaatje helemaal af!

pakjesavond wallpaper

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie