Oct
17
2013

Halloween Horror collage

Als je zin hebt in een potje griezelen is deze Halloween horror collage wel wat voor je. Je gaat in deze les aan de slag met aanpassingslagen, laagmodus, typegereedschap en natuurlijk het transformatiegereedschap en  laagmaskers. Hieronder zie je wat je gaat maken.

horror collage

Ik heb de volgende materialen gebruikt voor het maken van de les:

-Font youmurderer BB
-paper_textures_pack_02_by_chulii_stock
paper_textures_pack_01_by_chulii_stock
-foto meisje
-foto kerkhof

Als je alles verzameld hebt open je een nieuw document in Photoshop van 1920 x 1080 px, 72 px/inch met een witte achtergrond. Je kunt ook een andere grootte nemen maar ik heb deze maat genomen omdat ik hem als wallpaper wil gebruiken voor mijn desktop.

Open de foto van het kerkhof en sleep of kopieer de foto in je document. Schaal de foto met je transformatiegereedschap en schuif hem naar rechts totdat je zoiets hebt zoals hieronder te zien is.

horror collage 1

Open de foto van het meisje en sleep of kopieer de foto in het document. Voeg een laagmasker toe aan de laag en bestrijk de achtergrond van de foto met een zwak afgesteld zwart penseel (ik heb 5% genomen) je bent wel wat langer bezig maar je krijgt dan een vleug over de foto van het kerkhof die ik wel mooi vind passen.

horror collage 2

Open paper textuur nr 1. Sleep of kopieer het in je document en roteer het textuur. Schaal het passend op je canvas zodat je zoiets krijgt als hieronder te zien is. Zet de laagmodus van de laag van het paper textuur op verzadiging.

horror collage 3

Voeg een aanpassingslaag toe en kies voor een zwart wit aanpassingslaag. Zet de dekking van de laag op 42%.

horror collage 4

Open dan paper textuur nr 8 en sleep of kopieer het textuur in je document. Schaal het passend op je canvas. Zet de laagmodus van de laag op vermenigvuldigen.

horror collage 5

Neem dan het type gereedschap en stel de kleur in op #a5534d en grootte 300 pt. Tik in verschillende lagen de tekst en schuif de tekst op zijn plek op de grafsteen achter het meisje.

horror collage 6

Zet de laagmodus van de tekstlagen op vermenigvuldigen. Dat maakt de collage helemaal af!

horror collage

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

  • Dit was een hele snelle.
    Maar ik geef toch de voorkeur aan het spookhuis als bureaublad achtergrond.
    Deze is me een klein beetje TE bloedig. ;-))

Reageer

Archief

Categorie