Aug
31
2014

Jail

Ik heb me deze keer weer even heerlijk uitgeleefd en met verschillende foto’s deze collage in elkaar geknutseld. Met behulp van menu AFBEELDING het transformatiegereedschap en laagmaskers heb ik mijn fantasie de loop laten gaan. Ik ben wel even zoet geweest met het zoeken van de foto’s maar dat maakt ook onderdeel uit van de pret van het maken. Hieronder zie je het resultaat:

the wall

Ik heb de volgende spullen gebruikt bij het maken van deze collage:

– Dust West Font
-Cactus
-Muis
-Schuurtje
-Wanted poster
-Jailed Cats
-Muur

Als je alles gedownload hebt kan de pret beginnen. Open een nieuw document in Photoshop ik heb 1920 x 1080 genomen 72 px/inch met een witte achtergrond. Open de foto van de muur en sleep of kopieer de foto in je document. Maak de foto passend op je canvas met je transformatiegereedschap schalen.

jail 1

Open dan de foto van de Jailed Cats en sleep of kopieer de foto in je document. schaal de foto een flink stuk kleiner en schuif hem over het raampje van de muur.

jail 2

Ga in de laag van de muur staan en ga dan naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-KLEUR AFSTEMMEN. Neem als bron de naam van je document (meestal is dat document 1) en dan als laag de laag van de katten zodat de kleur van de muur afgestemd wordt op de laag van de katten. Schuif dan met de vervagen schuif totdat je de twee lagen mooi bij elkaar vind passen.

jail 3

Voeg aan de laag van de katten een laagmasker toe en haal dan met een zwak afgesteld (dekking 10% en hardheid 0%) zacht penseel in het laagmasker met zwart de rand rondom weg.

jail 4

Open de foto van het schuurtje en sleep of kopieer de foto in je document. Voeg een laagmasker aan de laag toe en haal daarin alles van de foto dat de muur bedekt weg. Alleen het trottoir mag bedekt worden door het gras.

jail 5

Open de foto van de wanted poster en de foto van de muis. Dupliceer de foto van de muis in het bestand van de wanted poster. Schaal de muis wat kleiner. Zet de laagmodus van de laag van de muis op vermenigvuldigen.

jail 6

Haal dan de onderkant van de muis weg in een laagmasker. Haal de witte achtergrond weg van de wanted poster en vergeet niet de witte kogelgaten ook weg te halen. Voeg dan de lagen van de muis en de poster samen en sleep of kopieer de poster met muis in je document.   Stem de kleur af op de laag van de muur.

jail 11a

Voeg een laagmasker toe aan de laag van de poster en bestrijk de randjes met een zacht zwak afgesteld penseeltje zodat deze niet zo hard zijn. Voeg onder de laag van de poster een nieuwe laag toe en bestrijk daar de kogelgaten met zwart zodat er echt gaten lijken te zitten.

jail 7

Open de foto van de cactus en haal in een laagmasker de roze achtergrond weg. Ik heb de kleinste van de vier cactussen ook weggehaald zodat er 3 over zijn dat vind ik net wat mooier.

jail 8

Sleep of kopieer de laag in je document. Pas de kleur van de cactus aan via menu AFBEELDING zoals je eerder deed maar deze keer zorg je dat je in de laag van de cactus staat en dat de muur de laag is waar je op afstemt.

jail 9

Schaal de cactussen wat kleiner en schuif ze in de hoek.

jail 10

Tik dan met het lettertype  Dust West de tekst JAIL in wit grootte 150 pt en sleep de tekst boven het raampje met de katten. En dat is alles 😉

the wall

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

  • beste JumboJetje ben met je lessen gestart en nu kan ik de fotos die bij de opdracht gelinkt worden niet meer vinden.
    weet jij je oplossing hiervoor??
    mvg ad

Reageer

Archief

Categorie