Mar
27
2010

Camouflage

Als je zin hebt in een eenvoudig en simpel effect dan is dit echt iets voor jou. In een paar simpele stappen maak je dit camouflage texture. Je kunt het maken in alle kleuren. Ik heb het in dit voorbeeld in de klassieke kaki tinten gemaakt. Je kunt het voor allerlei doeleinden gebruiken en iedere keer als je het maakt is het weer totaal anders:

OK, aan de slag!

Open een nieuw document bijvoorbeeld 800 x 400 met een witte achtergrond. Vul de achtergrond met je vulemmertje met kleur #fce9a4. Druk nu op D zodat de kleuren weer standaard zwart wit worden maak een nieuwe laag aan en ga naar menu FILTER-RENDERING-WOLKEN:

NB: het kan er bij jou heel anders uitzien omdat het wolken filter iedere keer anders uitpakt.

Hierna ga je naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-DREMPELS:

Neem je toverstafje en stel het in de opties balk in zoals hieronder in het plaatje te zien is. Klik op het zwarte gedeelte in je plaatje.

Ga naar menu SELECTEREN-BEWERKEN-VERGROTEN en vergroot de selectie met 5 pixels. Maak een nieuwe laag aan en vul de nieuwe laag met kleur # C7b55e en zet de laag boven in je lagen palet op vermenigvuldigen. Zet de zwart wit laag uit:

Herhaal de stappen en neem voor het vullen een andere kleur. Ik heb hiervoor kleur #  7a670d gebruikt. Je kunt als je niet tevreden bent over het effect het filter meerdere malen op de laag toepassen totdat je tevreden bent.

Je camouflage texture is klaar!

Hieronder heb ik het texture gebruikt voor het bekleden van tekst. Het komt het mooiste uit op een wat dikker lettertype. Ik heb in het voorbeeld het lettertype Stencil gebruikt.

Veel plezier van je camouflage texture!

Aanverwante berichten

Jumbojet

4 Reacties +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie