Aug
4
2013

Chillen in de zomer

Met dit warme weer krijg je wel trek in een lekker verfrissing! Naar dit ijsje kun je de hele dag kijken zonder dat het smelt en je wordt er niet dik van. In deze les vervang je de achtergrond van het ijsje door een mooie bookeh achtergrond en vervolgens voeg je er een mooi transparant tekst effect aan toe. Je werkt met laagmodus, laagstijl, het typgereedschap, uitknipmaskers en laagmaskers. Een leuk klusje met een koele beloning als eindresultaat. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

ijsje

Ik heb de volgende spullen gebruikt bij het maken van deze les:

-Bookeh texture
– ijsje
– creampuff font
-paper texture

Als je alles hebt gedownload kun je beginnen. Open het paper textuur in Photoshop en dubbelklik op de achtergrondlaag om het te ontgrendelen. Zet de laagmodus van de paper texuur laag op zwak licht en de dekking op 50%. Sla je document op en noem het ijsje.

ijsje 1

Open het bookeh textuur en dupliceer de laag via menu LAAG-DUPLICEREN in je document. Schuif het onder de laag van het papier. Schuif eventueel wat totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is in het voorbeeld.

ijsje 2

Open de foto van het ijsje en dupliceer de foto in je document boven de laag van het papier. Schaal de foto wat kleiner zodat het er ongeveer zo uit ziet als hieronder te zien is in het voorbeeld.

ijsje 3

Dupliceer de laag van het ijsje en zet de originele even uit. Voeg een laagmasker toe aan de bovenste laag van het ijsje en haal daarin de hele achtergrond weg. Je kunt eerst de witte achtergrond selecteren met je toverstaf en deze selectie met zwart vullen in het laagmasker. De rest werk je met een zwart zacht penseeltje mooi weg.

ijsje 4

Zet de onderste ijs laag aan en zet de laagmodus van deze laag op vermenigvuldigen en zet de dekking van de laag op 75%.

ijsje 5

Om de zwarte rand aan de buitenkant wat minder hard te maken maak je een nieuwe laag aan boven de bovenste ijsjes laag en maak je van de laag een uitknipmasker. (Klik met rechts op de laag en kies voor uitknipmasker maken). Bestrijk de rand aan de achterzijde met bruin #8f5c4b. Vervaag daarna deze laag met 1,5 px Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN GAUSSIAANS VERVAGEN.

ijsje 6

Maak een nieuwe laag aan tussen de twee lagen van het ijsje en maak een selectie zoals hieronder te zien is in het voorbeeld. Doezel de selectie met 25 px en vul daarna de selectie in de nieuwe laag met wit. Zet de laagmodus van de laag op zwak licht en zet de dekking van de laag op 25%.

ijsje 7

Selecteer dan de pixels van het ijsje. Vergroot de selectie via menu SELECTEREN-BEWERKEN-VERGROTEN met 25 px. Vul dan in een nieuwe laag boven de zojuist gemaakte laag de selectie met wit. Vervaag de laag via menu FILTER-VERVAGEN-BEWEGINGSONSCHERPTE.

ijsje 8

Vervaag hierna de laag met 10 px Gaussiaans en zet dan de dekking van de laag op 36%. Groepeer de lagen van de ijsjes de witte lagen en de bruine laag in een groep die je ijsje noemt. Zo hou je je document lekker overzichtelijk.

ijsje 9

Zo en dan nu de tekst nog. Tik met het lettertype Creampuff de tekst in grootte 200 pt. Kleur maakt niet uit want daar zie je niets meer van dadelijk.

ijsje 10

Zet de vulling van de tekstlaag op 0% en voeg dan de volgende laagstijlen toe aan de tekstlaag:

ijsje 12

ijsje 13

ijsje 14

Dat maakt het plaatje helemaal af!

ijsje

Aanverwante berichten

Jumbojet

4 Reacties +REACTIE GEVEN

 • leuk

 • ‘t Was een lekker ijsje !

 • Beste jumbojet

  Ik geniet van al uw lessen en probeer ze te maken. Meestal lukt het me. Heb ook al veel van u geleerd.
  Nu wilde ik graag een animatie met regen maken kunt u me daar bij helpen. Ik werk met Adobe C4.
  Hoop nog veel van u te leren .
  hartelijke groeten Willy

 • Beste Jumbojet
  Ik heb al heel wat van uw lessen gemaakt en met succes. Nu wilde ik graag een animatie met regen maken, heeft u zo iets in uw lessen ,ik heb Adobe C4.
  Ook wilde ik u een compliment maken over de duidelijke uitleg. Ik kom er meestal wel uit ook al heb ik C4 en ben een beginneling. . Met de animatie heb ik wel moeilijkheden.

  hoop nog veel van u te leren.
  Hartelijke groeten
  Willy

Reageer

Archief

Categorie