Aug
10
2012

Rood

Deze keer een collage met als thema de kleur rood. Hiervoor heb ik foto’s verzameld waarin rood voorkomt. De meeste heb ik zelf gemaakt tijdens de korte wandelingetjes die ik dagelijks maak. Je kunt mijn foto’s gebruiken of je eigen foto’s bij elkaar zoeken en dan lekker knutselen in Photoshop. Om de boel mooi af te maken heb ik de tekst natuurlijk in stijl gemaakt. Je werkt in deze oefening met het uitsnijden gereedschap, laagstijlen, het typgereedschap en natuurlijk met het transformatiegereedschap. Verder maak je zelf een streepjes patroon wat je gebruikt voor de achtergrond. De set foto’s kun je hier downloaden. Natuurlijk kun je variëren in de kleur naar hartenlust maar ik hou nu eenmaal erg van rood. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

Open een nieuw document in Photoshop in de grootte die je zelf gaat gebruiken voor je collage. Ik heb 1024 x 1024 gebruikt zodat ik de collage als wallpaper voor mijn iPad kan gebruiken. Open de foto’s en snijdt de foto’s bij zodat het rode voorwerp op de foto mooi uitkomt. Verspreid dan de foto’s over je document totdat je tevreden bent met hoe het eruit ziet.

Zoals je ziet zijn sommige foto’s wat lichter en andere weer wat donkerder. Probeer de foto’s wat dichter qua kleur en belichting bij elkaar te brengen door boven de foto’s een aanpassingslaag aan te brengen.  Klik op het aanpassingslaag icoontje onderaan je lagen palet.  Kies voor niveaus en maak dan een uitknipmasker van de laag door er met rechts op te klikken en dan te kiezen voor uitknipmasker maken. Kijk per foto hoe je de niveaus aanpassingslaag instelt. Schuif met de witte en zwarte schuifjes tot je tevreden bent.

Voeg aan de lagen van de foto’s de volgende laagstijlen toe:

Roteer de foto’s met je transformatiegereedschap en verschuif de lagen totdat je een lekker rommelig geheel hebt gemaakt van de collage.

Zoals je ziet kun je nu de witte achtergrondlaag zien onder de foto’s. Deze achtergrond gaan we nu even een beetje opleuken zodat hij gezien mag worden. Doe dit als als volgt. Open een nieuw document in Photoshop van 4 x 4 px, 72 px per inch met een witte achtergrond. Maak de acht bovenste pixels rood met kleur #f8040a. Doe dit door maximaal in te zoomen met je potlood dat je op 1 px grootte instelt. Ga dan naar menu BEWERKEN- PATROON DEFINIËREN. Sla het patroon op onder een naam die je zelf gemakkelijk te onthouden vindt. Ik heb het streepjes genoemd. Je kunt het document nu sluiten je hebt het niet meer nodig.

Dubbelklik op de achtergrondlaag en voeg een patroonbedekking toe als laagstijl. Kies dan je streepjes patroon (dit is het laatste patroon als het goed is van de patronen die je kunt kiezen. Stel in zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

Typ met het lettertype Standing Roon Only MF in kleur #f8040a de tekst en schuif de tekst in het midden van je document.

 Voeg dan de volgende laagstijlen toe aan je tekst:

NB:  kleur #42090b

NB: kleur #5b0305

Roteer de tekstlaag met je transformatiegereedschap en klaar is je collage!

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie