May
4
2012

Retro tekst effekt

Een leuk teksteffect wat niet moeilijk te maken is. De achtergrond maak je van een oud papier textuur en je gebruikt een leuk patroon van Webtreats om het vlammende effect eraan toe te voegen. Verder gebruik je een mooi groot lettertype om het effect goed tot zijn recht te laten komen. Ik heb het sega logo font gebruikt. Je werkt in deze tutorial met laagmaskers,het transformatiegereedschap, selecties, het typgereedschap, laagstijlen, laagmodi en aanpassingslagen.

Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb:

Ik heb voor de achtergrond textura 7 van Textura 007set gebruikt

Open een nieuw document in Photoshop zo groot of klein als je zelf wilt. Ik heb een achtergrond genomen van 1600 x 900 px, 72 px/inch met een witte achtergrond. Open textura nr 7 van de set sleep of kopieer het in je document. Roteer het textuur 90 graden naar rechts en maak het passend op je canvas met je transformatiegereedschap.

Tik met het lettertype Sega logo in grootte 300 pt je tekst. Neem voor de kleur van de tekst zwart.

Zet dan de vulling van de tekstlaag op 0% en voeg de volgende laagstijlen toe:

NB: kleur #f3eb07

NB: Kleur #f19607

De tekst ziet er dan zo uit:

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de tekst en vul de laag met wit. Zet de vulling van de laag op 0% en voeg dan een patroonbedekking toe met het Webtreats crumbled tissue patroon.

Dupliceer de laag van het papier texture en schuif het textuur boven alle lagen die je tot nu toe hebt. Zet de laagmodus van de laag van het kopie papier op fel licht. Voeg een laagmasker toe aan de laag van het kopie papier. Selecteer de pixels van de tekstlaag en vul de selectie in het laagmasker van de kopie papierlaag met zwart.

Voeg nu een aanpassingslaag toe door op het icoontje onderaan je lagenpalet te klikken. Kies voor zwart wit. Zet de dekking van de laag op 25%. Selecteer de pixels van de tekstlaag en vul de selectie in het laagmasker van de aanpassingslaag met zwart.

Dupliceer de tekstlaag en haal de laagstijlen weg. Zet de vulling van de kopie tekstlaag op 100% en roteer de tekst verticaal. Schuif de tekst naar onder tot hij precies onder de originele tekstlaag staat.

Klik met rechts op de tekstlaag in je lagenpalet en zet de tekstlaag om in pixels. Neem dan je transformatiegereedschap, vervormen en vervorm dan de tekstlaag totdat je zoiets hebt als hieronder in het voorbeeld te zien is.

Zet de laagmodus van de zwarte tekstlaag op bedekken en de dekking op 55%. Voeg dan een laagmasker toe aan de laag en trek een lineair verloop in het laagmasker.

Dupliceer de tekstlaag nog een keer en schuif deze boven alle andere lagen. Haal de laagstijlen weg en voeg dan de volgende laagstijlen toe aan de laag:

NB: kleur voor de markeren modus is #c2bb30

Neem je rechthoekige selectiekader en selecteer een rechthoek zoals hieronder te zien is in het voorbeeld:

Keer de selectie om in het menu SELECTEREN en stel dan de doezelaar via menu SELECTEREN-BEWERKEN in op 25 px.

Vul dan de selectie in een nieuwe laag boven alle andere lagen met zwart. Zet de laagmodus op zwak licht en de dekking op 50%. Dat maakt het plaatje helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

6 Reacties +REACTIE GEVEN

 • de helft van de afbeeldingen staat hier niet op vanaf kleur f19607 tot beneden is er gzzn afbeelding

  • Ze staan er allemaal op hier. Misschien de pagina opnieuw laden. Dus even opnieuw opstarten dat wil nog wel eens helpen.

 • Goedemiddag Jet

  Het is mooi weer om even met letters te stoeien en het is weer prima gelukt.

  groetjes John Noordwijk

 • Goedemorgen Jet

  Ik kan deWebtreats crumbled tissue patroon niet downloaden.

  Groetjes Trudie

  • Hi Trudie,
   Er is waarschijnlijk een storing op de site van Webtreats. Er kan op dit moment helemaal niets gedownload worden daar. Ik hoop dat dit zsm opgelost word bij Webtreats.
   grtz,
   JJ

   • Geduld is een schone zaak.
    Er zit niets anders op dan maar wachten tot dat we weer kunnen downloden.

    Groet Trudie

Reageer

Archief

Categorie