Jul
25
2011

Pin up poster

Terug in de tijd met deze pin up  poster die je maakt van een paar foto’s. Met behulp van menu FILTER maak je de typische pin up stijl. Verder gebruik je in deze tutorial onder andere het menu SELECTEREN, aanpassingslagen, laagmaskers, laagstijlen en natuurlijk het transformatiegereedschap. Hieronder zie je wat je gaat maken:

Hieronder zie je een lijstje met benodigdheden:

Old timer
Pin up girl 
Drumag Studio NF font 
Sunburst shapes 
Grunge paper textures 

Open een nieuw document in Photoshop van 850 x 1000 px, 72 px/inch met een witte achtergrond. Neem grunge paper texture nr 4 en open het in Photoshop. Sleep of kopieer het texture in je document en maak het passend met je transformatiegereedschap (CTRL +T, rechts klikken en kiezen voor schalen). Zet de voorgrondkleur op wit en neem de aangepaste vorm , kies een van de sunburst shapes uit de set en trek de vorm over je canvas.


Zet de vulling van de vormlaag op 0% en voeg dan de volgende laagstijlen toe aan de laag:

Open de foto van de auto en haal de auto uit de witte achtergrond. Dit kun je op verschillende manieren doen zoals met de pen of de veelhoeklasso een selectie maken of met een laagmasker. Doe dat op de manier waar je het handigste in bent. Sleep of kopieer de foto in je document en maak de auto op maat met je transformatiegereedschap. Schuif de auto in de hoek rechtsonder en klik dan op het icoontje onder aan in je lagenpalet en kies voor volle kleur. Stel als kleur #fb8f04 in en klik dan met rechts op de laag. Kies voor uitknipmasker maken zodat de laag alleen de auto kleurt. Zet de laagmodus van de laag op zwak licht en de dekking op 83%. Haal in het laagmasker met een zwart penseel de delen weg die niet gekleurd moeten zijn zoals het raam en de voorkant.

Open de foto van de pin up girl en haal haar uit de achtergrond. Sleep of kopieer haar in je document boven de foto van de auto en maak de foto op maat.  Maak een nieuwe laag aan onder de laag van het meisje en boven de laag  van de auto en zet daar met zwart een accent onder de knie die op de auto rust. Vervaag het zwarte accent via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN met 5 px en zet daarna de dekking van de laag op 11%.

Zet nu de witte achtergrondlaag, de paper texture en de vorm laag uit en toets dan CTRL +SHIFT + ALT + E zodat alle zichtbare lagen verenigd worden in een nieuwe laag. Hierna zet je de witte achtergrondlaag de paper texture laag en de vorm laag weer aan.

Ga in de verenigde laag staan en ga naar menu FILTER-VERVAGEN-OPPERVLAK VERVAGEN. Stel in zoals hieronder in te zien is. Neem dan de natte vinger, stel in zoals in het voorbeeld te zien is en bestrijk daarmee het haar zodat het de structuur verliest zodat het meer getekend lijkt.

Dupliceer hierna de laag en zet de voorgrondkleur op # 562d0e en de achtergrondkleur op wit. Ga naar menu FILTER-SCHETS-FOTOKOPIE en stel in zoals hieronder te zien is. Zet de laagmodus van de laag op vermenigvuldigen.

Zet voor de schaduw wat zwarte accenten onder de auto en naast en onder het meisje in een nieuwe laag onder de onderste verenigde laag. Vervaag de laag met ongeveer 20 px en zet de dekking tussen de 5 en de 10%. Experimenteer daar een beetje mee.

Neem je horizontale typgereedschap en tik je tekst in kleur # 562d0e. Zet de tekst in een boogje door op het icoontje te klikken. Roteer de tekst met je transformatiegereedschap.

Geef de laag van de tekst een lijn als laagstijl:

Selecteer de pixels van de tekstlaag en ga naar menu SELECTEREN-BEWERKEN-VERGROTEN en vergroot de selectie met 6 pixels. Maak een nieuwe laag onder de tekstlaag aan en vul de selecie met dezelfde kleur als je voor de tekst hebt gebruikt. Selecteer de tekstlaag opnieuw en verklein de selectie deze keer met 6 pixels. Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de tekst en vul de selectie in de nieuwe laag met kleur #42230d. Vervaag de laag met 2 px Gaussiaans. Selecteer alle lagen en groepeer ze in een groep die je pin up en auto noemt.

Maak nu een nieuwe laag aan boven de groep en vul de laag met 50% grijs via menu vullen. Ga naar menu FILTER-STRUCTUUR-KORREL en stel in zoals hieronder te zien is. Toets CTRL + SHIFT + U zodat de laag ontkleurt en zet dan de laagmodus op bedekken zodat er een mooie korrelige structuur over je werk komt.

Voor de fine tuning maak je nu een volle kleur aanpassingslaag aan in kleur # 2b0d03 en zet je de laagmodus op zwak licht en de  dekking op 15%. Maak nog een volle kleur laag aan en gebruik nu kleur # fca704. Zet de laagmodus en de dekking hetzelfde als de bruine laag.

Maak nu een nieuwe laag aan en vul de laag met wit. Ga naar menu FILTER-LENSCORRECTIE en klik op het tabblad aangepast. Stel daar in zoals hieronder in het voorbeeld is te zien. Zet de laagmodus van deze laag op vermenigvuldigen en de dekking op 25%.

Maak dan een laatste nieuwe laag aan en vul de laag met wit. Zet de vulling van de laag op 0% en voeg een lijn als laagstijl toe.

Dat maakt het plaatje helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archiief

Categorie