Dec
7
2008

Bling bling tekst

Als je zin hebt in een niet te moeilijk maar wel een heel flitsend teksteffect dan is deze les wel iets voor jou. Dit bling bling tekst effect is eenvoudig te maken en ziet er gelikt uit.. Je begint met het downloaden van het Frankenstein Font en vervolgens zet je het in je Windows, dan kun je hem meteen gebruiken. Als je niet weet hoe je een font(lettertype in Windows zet dan kun je dat hier lezen. Dit is het eindresultaat van deze tutorial.

OK daar gaat ie:

Open een nieuw document ( het  effect komt het beste tot zijn recht als je flink grote letters neemt)  ik heb  2000  x  900 genomen. Vul de achtergrond met je vulemmertje met zwart. Neem je typgereedschap en  tik de tekst die je wilt in de gewenste grootte in wit. Ik heb 600 pt genomen.


Je voegt de volgende laagstijlen toe aan de tekstlaag door op het laagstijl icoontje onder aan je lagen palet te klikken en te kiezen voor:

Stel het verloop in door op het rechthoekje naast verloop te klikken. Kies voor de kleuren zoals en positie van de stops zoals op het plaatje hierboven wordt aangegeven. Het ziet er bij mij nu zo uit:


Selecteer de pixels van je tekstlaag door  de CTRL toets in te klikken en op de tekstlaag thumbnail te klikken met je linker muisknop.

Ga naar menu SELECTEREN-BEWERKEN-SLINKEN, slink met 10 px.

Laat de selectie aanstaan!

Maak een nieuwe laag door op het nieuwe laag icoontje te klikken onder aan in je lagen palet  aan en vul in de nieuwe laag de selectie met wit. Ga dan naar menu FILTER-RUIS-RUIS en stel daar als volgt in.

Druk nog twee keer op ctrl-F om het filter nogmaals toe te dienen. NOG NIET DESELECTEREN!!!

Ok, verder naar menu FILTER-RUIS-STOF&KRASSEN:

NB: Je kunt overigens ook zelf andere instellingen uitproberen als je dat mooier vindt. Experimenteer daar gerust mee.

Vervolgens ga je naar FILTER-STILEER-RELIËF:

Het wordt nu een beetje te donker daarom gaan we het plaatje ietsjes oplichten. Ga naar menu AFBEELDING-AANPASSINGEN-HELDERHEID/CONTRAST

Zo, nu kun je deselecteren (CTRL+D) 😉


Op deze bovenste (ruis) laag voeg je als laagstijl toe schuine kant en reliëf en schaduw binnen in de standaard instelling. Je hoeft dus niets in te stellen maar alleen maar de laagstijl toe te voegen.

Wat is bling zonder fonkeltjes.

Download deze Star brushes en zet met een brush naar keuze in voorgrondkleur wit een afdruk in een nieuwe laag boven de tekst. Dupliceer de ster laag en verdeel de blinkende sterren over je tekst. Als je niet weet hoe je een penseel in Photoshop installeert kun je dat hier lezen.

Maak het document maar lekker groot in het begin en verklein het later als het af is, het effect komt dan het beste tot zijn recht. Dit doe je als volgt:  alles selecteren (ctrl+A), dan alles samen kopieren (ctrl + shift + C) vervolgens plakken (ctrl+V). De tekst komt dan met alle sterren en achtergrond in een aparte laag staan. Deze kun je dan met je transformatie gereedschap verkleinen (ctrl+T)  Houdt de shift toets ingedrukt zodat alles in goede verhoudingen verkleint.  Je moet het echt op deze manier doen of eerst je document als jpg bewaren zodat het één laag wordt en dan naderhand verkleinen. Als je het als PSD  document verkleint pakken de laagstijlen heel anders uit waardoor het effect verloren gaat.

Zo ziet ie er tenslotte uit:


Als je de verloopbedekking in de tekstlaag een ander kleurtje geeft kun je aardig variëren:

Veel bling-bling plezier ermee!

Aanverwante berichten

Jumbojet

9 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Hallo..

  Geweldige letters!
  maar ik kan geen PhotoShop downloaden op me pc!
  zult u het kunnen maken voor mij met de naam Justin Bieber
  want het is voor mijn mobielsticker!

  Groetjes Catharina

 • waarom zeg tie bij mij “kan geen ruis toepassen omdat er geen pixels zijn” :s ik snap er niks van..

  • Heb je de selectie in de nieuwe laag met wit gevuld? Als je dat niet gedaan hebt zijn er geen pixels en kan er dus geen ruis toegepast worden.
   Grtz,
   JJ

 • Hallo Jet,

  Hoe download ik deze Star brushes {filelink=113} ?

  Groetjes Brigitte,

  • Hoi Brigitte,
   De link werkt weer 🙂
   grtz,
   JJ

  • Hallo J.J.

   Thanks!!

   Gr.Brigitte,

 • Goedemorgen Jet

  De link naar de sterren brushjes ontbreekt ik dacht ik meld het je even.

  fijne dag john

  • Bedankt John, ik heb hem er opnieuw ingezet. Is denk ik iets fout gegaan bij de verhuizing van de site.
   Grtz,
   JJ

 • […] This post was mentioned on Twitter by Jumbojet. Jumbojet said: Photoshop tutorial Bling bling teksteffect – http://tinyurl.com/2dlxlub […]

Reageer

Archief

Categorie