Dec
24
2008

Kloppend hartje

Wie kent ze niet de gif animaties die je kunt gebruiken bij  berichtjes of in je mailtjes. Deze kun je zelf vrij eenvoudig maken in Photoshop.  Hieronder het eindresultaat van deze les een kloppend hartje :

Ok daar gaat ie weer:

open een nieuw document in Photoshop 300 x 300 pixels, kies voor aangepaste vormen en kies dan voor het hartje (boven uit de werkbalk)

Kies als voorgrondkleur #FD7FA3,  maak een nieuwe laag aan en teken een hartje wat het hele vak bijna opvult. Schuif het hartje met je verplaatsingsgereedschap mooi in het midden.

Ga naar laag-laagstijl-slagschaduw en kies als kleur #FB366E en geef de volgende waarden in:

Dan neem je schaduw binnen: Hiervoor neem je kleur #FAB6CA en geef je de volgende waarden:

Dan voeg je als laagstijl nog gloed binnen toe met als kleur wit en met de volgende waarden:

Nu doe je er nog als laagstijl een verloopbedekking overheen met de volgende waarden:

Dan nog gloed buiten met wit en de volgende waarden:

En als laatste voeg je de laagstijl satijn toe met de kleur #F83D73 en de volgende waarden:

en dan moet het er zo uitzien:

Kopieer de laag met het hartje 3 keer zodat je vier lagen met een hartje hebt. Het bovenste hartje ga je met het transformeren gereedschap schalen verkleinen hoogte 85% en breedte 85%.

het tweede hartje in de laag eronder maak je 90% hoogte en breedte, het derde hartje 95% hoogte en breedte en het laatste hartje laat je zoals het is. Het ziet er nu zo uit:

Nu ga je de animatie maken hiervoor ga je naar de werkruimte video:

Je ziet nu een frame met daarin het hartje. Kopieer het frame vier keer door op het icoontje fte klikken. Zet de witte achtergrondlaag uit.

In het eerste frame zet je de laag van het grootste hartje aan, het tweede frame de op een na grootst, het derde de op een na kleinste en in het laatste het kleinste hartje.Kopieer vervolgens het tweede frame en zet dit achteraan in de reeks en doe hetzelfde met het derde frame. Je hebt nu zes hartjes achter elkaar staan.

Je gaat nu de tijd instellen, dat kun je onderaan de frames doen voor ieder beeldje afzonderlijk. Ik heb het als volgt ingesteld: 0,05- 0,07- 0,09- 0,11- 0,09- 0,07

daar kun je zelf een beetje mee experimenteren 😉

En dit is mijn eindresultaat:

Sla je hartje op als een gif bestand.

Heel veel plezier met het maken van je hartje 😉

Aanverwante berichten

Jumbojet

4 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Hallo,

  Net even het hartje gemaakt, heel leuk om te doen.
  AANRADRRH

 • Hoi Jet

  Net even het hartje gemaakt ik heb alleen bij de laagstijl verloopbedekking als overvloeimodus bleken gekozen want anders klopte het hartje kwa kleur bij mij niet, voor de rest toppie gelukt.

  fijn weekend john

  • Leuk om te horen. Vreemd van de verloopbedekking, dat kijk ik nog even na. Groetjes en fijn weekend!
   JJ

 • […] This post was mentioned on Twitter by Jumbojet, Jumbojet's Photoshop. Jumbojet's Photoshop said: Photoshop animatie voor beginnende photoshoppers: Een kloppend hartje – http://tinyurl.com/32h9ytb […]

Reageer

Archief

Categorie