Mar
13
2013

Paaseitjes

Pasen komt er weer aan dus de hoogste tijd om de eitjes te gaan  kleuren. In deze les ga je zelf de eitjes maken en voorzie je ze van een leuk motiefje. Ook de achtergrond krijgt de nodige aandacht en het geheel kun je dus leuk gebruiken voor een kaart of zoals ik gedaan heb als achtergrond voor facebook, twitter en mijn laptop. Je werkt in deze les met laagstijlen, penseel, de pen,  laagmaskers, vorm, het transformatie gereedschap en met laagmodus.  Een afwisselende oefening dus. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

paas eitjes

Voor het maken van de tutorial heb ik het volgende gebruikt:

-Easter egg brush
-Metal rust texture

Open een nieuw document in Photoshop van 1600 x 900 p, 72 px per inch met een witte achtergrond. Dubbelklik op de achtergrondlaag zodat deze ontgrendeld wordt en voeg dan een verloopbedekking toe als laagstijl. Stel als volgt in:

paas eitjes 1

Neem je ovale vorm en zorg dat je bovenin de optiesbalk voor vorm kiest. Trek een ovaal zoals hieronder te zien is in het voorbeeld. De kleur maakt niet uit want je gaat de vorm later bedekken met laagstijlen. Klik na het trekken van de vorm op de pen in je gereedschapsbalk en kies voor ankerpunt omzetten. Trek aan de handels van het bovenste ankerpunt totdat je een mooie eivorm hebt.

paaseitjes 2

Dupliceer de vorm van het ei 2x zodat je 3 eieren hebt. Verdeel de eieren over je document.

paaseitjes 3

Voeg aan het eerste ei de volgende laagstijlen toe:

paaseitjes 4

paaseitjes 5

paaseitjes 6

paaseitjes 7

Voor het middelste ei voeg je dezelfde laagstijlen toe alleen gebruik je andere kleuren.

Voor de schaduw binnen gebruik je kleur #cbd206. Voor de gloed binnen gebruik je kleur #dedc33. Voor de verloopbedekking gebruik je kleur#fcf53a en kleur #e9e605. Voor de gloed buiten gebruik je kleur #eee82e.

Voor het derde ei gebruik je ook dezelfde laagstijlen in de volgende kleuren: Schaduw binnen #127cad. Gloed binnen #2c90b9. Verloopbedekking # 0cc1fc en # 067ba2 en gloed buiten #93d6fb.

Het ziet er bij mij nu zo uit:

paaseitjes 8

Maak met je ovale selectiekader een ovale selectie onder het eerste ei en vul de selectie in een nieuwe laag met zwart. Deselecteer en vervaag de laag met 10 px Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN.

paaseitjes 9

Dupliceer de laag 2x en schuif onder ieder ei een zwart vervaagd ovaaltje. Zet de dekking van de lagen van de zwarte ovaaltjes op 8%.

paaseitjes 10

Neem een van de brushes uit de set van de easter egs en zet hem een flink stuk kleiner zodat hij ongeveer even groot is als je ei. Zet dan met kleur #f0de38 in een nieuwe laag boven het rode ei een afdruk. Roteer en schaal totdat de brush mooi past. Selecteer dan de pixels van de laag van het ei en ga in de laag van de afdruk van de easter egg brush staan en klik op het laagmasker toevoegen icoontje. laagmasker-toevoegenHierdoor zie je alleen het gedeelte van de brush op het ei.

paaseitjes 11

Zet op het middelste ei een afdruk met kleur #fd270a en herhaal de stappen zoals je bij het eerste ei hebt gedaan. Bij het derde ei gebruik je kleur #3cc2ee.

Geef de laag van de brush bij het derde ei een verloopbedekking als laagstijl toe. Stel in zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

paaseitjes 12

Open het rusty textuur en dupliceer of sleep het in je document. Zorg dat de laag van het textuur onder de eitjes komt en boven de lagen van de zwarte ovaaltjes. Schaal het textuur totdat het mooi past over je canvas. Zet de laagmodus van het canvas op zwak licht.

paaseitjes 13

Zet met wit en een zacht penseel van ongeveer 200 px grootte in een nieuwe laag boven ieder ei een afdruk met je penseel.

paaseitjes 14

Vervaag de laag met 10 px Gaussiaans en zet de laagmodus van de laag op bleken en de dekking op 40%. Dat maakt het plaatje helemaal af!

paas eitjes

Aanverwante berichten

Jumbojet

3 Reacties +REACTIE GEVEN

  • Heel duidelijke uitleg en super leuk om te doen. Bedankt en tot een volgend uitdaging.

  • Superleuk lesje en duidelijk uitlegd 🙂 Bedankt!

  • Met al die sneeuw en kou is was het erg leuk om iets kleurigs te doen.
    Groetjes Marly

Reageer

Archief

Categorie