Apr
9
2010

Patronen (patterns) toevoegen

Overal op internet kun je hele leuke gratis patronen vinden die je kunt gebruiken bij je ontwerpen. Om ze te kunnen gebruiken in Photoshop moet je ze eerst installeren. Hieronder zie je stapsgewijs hoe je dat doet:

1. pak het patroon uit (als het ingepakt is) met unzip of een ander programma

2. Ga naar de  mapWINDOWS-PROGRAM FILES-ADOBE-ADOBE PHOTOSHOP CS4(of de versie die jij hebt)-VOORINSTELLINGEN(presets)-PATRONEN(patterns

3. sleep of kopieer het nieuwe patroon in de map

4. start Photoshop opnieuw op

Je kunt nu het patroon gebruiken. Bijvoorbeeld bij menu BEWERKEN-VULLEN. Je klikt op het pijltje naast aangepast patroon. Dan komt er een menu waarin de patronen staan die je op dat moment geladen hebt. Klik dan op het kleine pijltje rechts:

Je krijgt dan een lijst met alle patronen te zien die je in de VOORINSTELLINGEN-PATRONEN  map hebt staan, kies je patroon en vullen maar.

Je kunt het patroon ook als laagstijl toepassen. In het patroonbedekkingsmmenu krijg je hetzelfde te zien als bij bovenstaand voorbeeld en kun je je nieuwe patroon selecteren en als laagstijl toepassen.

Aanverwante berichten

Jumbojet

5 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Hallo jumbojetje
  Ik ben bezig om Photoshop te leren,nu ben ik bezig met een kloonpenseel,daar kan je ook een patroon gebruiken ,dus b.v een vlinder met een patroon erin.
  Nu kan ik nergens vinden hoe ik dat patroon (dus niet de vlinder) groter of kleiner kan maken.
  bv,grotere of kleinere balletjes als vulling.

  Ook kan kan ik geen patroon gebruiken in mijn penselen(dat is dan structuur) ik krijg alleen maar mijn voorgrondkleur te zien. laat staan dat ik daar het patroon kan vergroten of verkleinen.
  Zou je mij aub misschien een lesje kunnen geven waar deze 2 handelingen in voorkomen??
  ik kan het niet vinden,sorry daarvoor!

  Alvast reuze bedankt
  Liefs Coby

  • Hoi Coby,
   je kunt het beste je patroon als laagstijl toevoegen nadat je je penseel hebt gebruikt dan kun je heel gemakkelijk het patroon verkleinen of vergroten naar gelieven in het laagstijl menu. Het is inderdaad niet mogelijk om bij de patroonstempel het patroongrootte in te stellen. Je zou eerst de vlinder met je penseel kunnen inkleuren en daarna de laagstijl toevoegen en dan het patroon naar gelieven instellen. Als je tevreden bent kun je dan de laagstijl als laag instellen binnen Photoshop dan kun je hem nog verder bewerken als je dat wenst. Ik weet niet of je hiermee vooruit kunt maar anders hoor ik het wel.
   grtz,
   JJ

   • Hallo JJ
    Ik heb gedaan zo je hebt aangegeven,en het gaat goed zo
    Dank je wel voor je reactie en uitleg.
    Liefs coby

 • […] Bestndslocaties in photoshop cs4 Het maakt niet uit waar deze is opgeslagen. http://jumbojet.eu/wordpress/?p=12589 http://www.sitemasters.be/tutorials/…terns_patronen __________________ Never resist […]

Reageer

Archief

Categorie