Jan
29
2013

Valentijns handwerkje

Het is weer bijna Valentijnsdag dus de hoogste tijd om voor je liefje een potje te fröbelen.  In deze les werk je vooral met laagstijlen maar ook met je transformatiegereedschap en met paden. Je kunt eindeloos variëren met de patroontjes en de stiksels dus leef je heerlijk uit en laat me op facebook vooral zien wat je ervan gemaakt hebt. Hieronder zie je het resultaat van mijn knutselpartijtje.

valentijns handwerkje a

Ik heb de volgende spullen gebruikt bij het maken van het Valentijns handwerkje:

– Hartjes vormen
-Stitching brush set
-Love doodles brush set
-Fabric pattern
-Floral fabric pattern
-Tileable fabric texture

Open een nieuw document in Photoshop met een witte achtergrond. Grootte kun je zelf bepalen ik heb 1600 x 900px genomen met een dichtheid van 72px/inch.

Dubbelklik op de achtergrondlaag zodat deze ontgrendeld wordt en voeg aan de laag een patroonbedekking toe. Gebruik hiervoor de set fabric patterns van ccs. Ik heb deze lichte spijkerstof genomen:

valentijns handwerkje 1

Neem nu de aangepaste vorm en kies er eentje uit de set van de hearts shapes. Zorg dat de de instelling boven in de opties balk vorm is. Trek dan de vorm in een kleur naar keuze, het maakt niet uit welke want je gaat de vorm bedekken met een patroontje.

valentijns handwerkje 2

Bedek de vormlaag van het hartje met een leuk patroontje. Ik heb een van de fabric patterns genomen met bloemetjes.

valentijns handwerkje 3

Strijk met je pipet over de bruine kleur van het patroontje wat je op het hartje hebt gezet zodat je een mooie bijpassende voorgrondkleur krijgt. In mijn geval is dat #ccb886. Kies een van de steekjes uit van de stitching brush set. Maak een nieuwe laag aan boven de vormlaag van het hartje. Ga in de nieuwe laag staan en klik nu op het tabblad paden. Sleep het pad naar het nieuwe pad icoontje toe zodat het een blijvend pad wordt. Het pad krijgt nu de naam pad 1 Klik vervolgens op het icoontje pad omlijnen met penseel onder aan in het paden palet.

valentijns handwerkje 4

Klik in het lagenpalet op het pad zodat het uit gaat. Geef aan de laag van de steekjes die je zojuist hebt aangebracht de volgende laagstijlen:

valentijns handwerkje 5

valentijns handwerkje 6

Voeg aan de laag van het hartje een slagschaduw toe zodat het hartje wat meer volume krijgt.

valentijns handwerkje 8

Groepeer de vormlaag met de stiksel laag en noem deze hartje 1. Maak op deze manier met verschillende vormen, patroontjes en steekjes in verschillende kleurtjes en een aantal hartjes die leuk bij elkaar passen doe dat naar eigen inzicht. Groepeer iedere keer het hartje met het stiksel want dan kun je de groep van het hartje schuiven roteren, vergroten of verkleinen zonder dat je het stiksel steeds aan moet passen.

Valentijns handwerkje 7

Ik heb 10 verschillende vormen gebruikt en die met verschillende steekjes omrand. Hierna ben ik gaan schuiven en roteren met de groepen totdat ik zoiets gekregen heb als hieronder te zien is.

valentijns handwerkje 9

Bij het okergele hartje heb ik een dubbele stiksteek gebruikt en heb daarna de buitenranden in een laagmasker weggehaald. Dit doe je het simpelste door de pixels van de vormlaag te selecteren en dan in de laag van het stiksel te gaan staan en dan een laagmasker toevoegen. Hieronder zie je hoe het ervoor en erna uitziet:

valentijns handwerkje 10

Groepeer nu alle groepen van de hartjes in een groep die je hartjes noemt. Schaal de groep hartjes een stuk kleiner en roteer ze zodat je zoiets krijgt als hieronder te zien krijgt.

valentijns handwerkje 11

Neem dan de rechthoek vorm en trek de vorm over je canvas. Zorg dat hij net wat kleiner is als je canvas.  Selecteer de pixels van de vormlaag en keer de selectie om. Vul de selectie in een nieuwe laag met een kleur naar keuze.

valentijns handwerkje 12

Bedek de bovenste laag van de witte rand met een patroontje naar keuze en geef deze dezelfde laagstijlen als je aan de lagen van de hartjes hebt gegeven. Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de witte rand en omlijn dan het pad van de rechthoek met een steekje naar keuze. Geef de laag van de steekjes dezelfde laagstijlen als je aan de steekjes bij de hartjes hebt gedaan. Zet de laag van de rechthoek vorm uit.

Ga in de laag van het stiksel staan en schaal de laag net iets kleiner. Ik heb in de breedte 99% genomen en in de hoogte 98%. Kijk bij het door jou gebruikte stiksel hoe dat het beste uitkomt.

valentijns handwerkje 13

Zet dan in een verschillende lagen afdrukken met de love doodles brushset. Het maakt niet uit welke kleur je gebruikt want je gaat de lagen bedekken met patroontjes naar eigen inzicht. Ik heb voor een laag de donkere jeans genomen en de andere twee lagen de rode stof uit hetzelfde setje.

Geef dan ook nog een schuine kant en relief als laagstijl. Stel deze in zoals hieronder is aangegeven.

valentijns handwerkje 14

Neem je rechthoekige selectiekader en trek een rechthoekige selectie zoals hieronder te zien is in het voorbeeld. Ga naar menu SELECTEREN en kies uit BEWERKEN de DOEZELAAR. Stel de doezelaar in op 50 px. Keer de selectie om, maak een nieuwe laag aan en vul de selectie in de nieuwe laag met kleur #102240.

valentijns handwerkje 15

Zet dan de laagmodus van de laag op vermenigvuldigen en zet de dekking op 33%. Dat maakt het plaatje helemaal af!

valentijns handwerkje a

Aanverwante berichten

Jumbojet

13 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Eindelijk gelukt.Er stond boven aan op de site van elimis om beveiligingsredenen het bestand niet gedownload werd en moest toestemming geven.Sorry Gr Nelly

 • Het lukt niet.er staat wel een blauw vakje maar ik kom op heel iets anders Kan ik naar een site waar ze op staan,Gr nelly

  • Dat klopt je gaat naar een andere site daar wacht je even tot de download gebeurd is en kun je het bestand uitpakken vanuit je downloads map

   • Welke site dan?

    • De site van elemis, er staat dat in het engels dat je download voorbereid wordt en dat hij binnen enkele seconden klaar is. Kijk maar eens goed je downloadmap na

 • tileable-fabric-texture-with-4-colors-
  Wat een leuke les heeft u weer gemaakt.Maar ik kan die ruitjes patronen niet binnen halen.
  Gr en bedankt

  • Hoi Nelly,
   Ik heb getest de download werkt hoor. Je krijgt een file dat pack120-tileable-fabrics.zip heet dat moet je uitpakken en dan kun je het patroon installeren in Photoshop.
   grtz,
   JJ

   • Sorry maar ik zie helemaal niets van een zip.Bedankt Nelly

    • Heb je het gedownload? Kijk eens in je downloadmap. De download werkt dus hij moet er dan instaan

     • Heb je het gedownload? Nee ik kan het niet vinden dat is het probleem,Sorry

     • Hoi Nelly,
      Er staat een grijs met blauw vakje waar je op kunt klikken, daar staat op download file 🙂

 • Waw ! Heel mooi … net echt 🙂

  Ik heb nog een vraagje: Ik ben aan een werkje bezig met heel veel paden – meer dan 30 ! Is er een mogelijkheid om paden te groeperen zoals je lagen kan groeperen ? Dit zou bijzonder handig zijn 🙂

  • Hoi Chrisje,
   Helaas helaas… ik zou dat zelf ook wel willen maar die optie zit er niet in 🙁

Reageer

Archief

Categorie