Aug
28
2013

Van foto naar gekleurde stippen patroon

Dit gekleurde stippen patroon is echt heel snel klaar en ziet er super leuk uit. Je veranderd een foto in een plaatje met gekleurde stippen. Je maakt zelf een patroontje in Photoshop waarmee je de finishing touch aanbrengt en voor de rest gebruik je het menu FILTER. Tot slot maak je natuurlijk ook nog even een gekleurde stippen effect op de  tekst. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb. Voor de tekst heb je geen apart lettertype nodig. Je tekent in een aparte laag de tekst en brengt ook daarop het patroon aan. Verder voeg je nog een paar laagstijlen toe en klaar is je gekleurde stippen plaatje.

gekleurde stippen nieuw

Ik heb deze foto gebruikt van scx voor het maken van deze tutorial. Verder heb je alleen Photoshop nodig.

Voor de liefhebbers kun je de tutorial ook zien in video vorm:

Open de foto in Photoshop en dupliceer de laag van de foto. Ga dan in de onderste laag staan en voeg een nieuwe laag toe. Vul de nieuwe laag met zwart.

gekleurde stippen 1

Ga naar menu FILTER-PIXEL-MOSAIC terwijl je in de bovenste laag staat.

gekleurde stippen 2

Nu ga je het patroontje maken. Je maakt hiervoor eerst een nieuw document aan in Photoshop van 20 x 20 px, 72 px/inch met een witte achtergrond. Zoom zover als je kunt in zodat je goed ziet wat je doet. Neem je ovale selectiekader en maak een ronde selectie. Vul de selectie in de achtergrondlaag met zwart. Toets dan CTRL + I zodat zwart wit wordt en andersom.  Ga dan naar menu BEWERKEN – PATROON DEFINIËREN en sla je patroon op. Het patroon is net zo groot als je mosaic filter. Dus als je het filter groter instelt moet je ook het bestand van je patroon groter maken.

gekleurde stippen 3

Voeg nu een laagmasker toe aan de bovenste foto laag en vul het laagmasker via menu BEWERKEN-VULLEN met je zojuist gemaakte patroon.

gekleurde stippen 4

Maak een nieuwe laag aan boven de foto laag en zet de voorgrondkleur op #b6281f of een andere kleur die je mooi bij je foto vind passen.

Schilder de letters die je wilt gebruiken en voeg dan een laagmasker aan de laag toe. Vul dat laagmasker weer met het patroon.

gekleurde stippen 5

Voeg aan de laag van de tekst deze laagstijlen toe:

gekleurde stippen 6

gekleurde stippen 7

Dat maakt het plaatje weer helemaal af!

gekleurde stippen nieuw

Je kunt  natuurlijk naar hartenlust experimenteren met allerlei instellingen.

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie