Jun
24
2013

Aardbeien tekst

Je zou er zo in willen bijten in deze frisse aardbeien tekst. Je maakt het teksteffect met behulp van een paar foto’s, laagstijlen, een mooi rond font en natuurlijk het onmisbare transformatiegereedschap.  Daarnaast maak je ook nog een eigen aardbeien patroontje.Ik heb er een niet te versmaden wallpaper van gemaakt voor mijn desktop maar je kunt er natuurlijk van alles van maken. Hieronder zie je mijn eindresultaat.

aardbeien tekst

Ik heb de volgende spullen gebruikt bij het maken van deze tutorial:

-aardbeien
-Textures__Paper_by_Dioma ik heb nr 3 gebruikt van deze set
-mama font
-sunburst shapes

Open een nieuw document in Photoshop in een maat naar wens. Ik heb 1920 x 1080 genomen. Open het oud papier textuur (nr 3 van de set ) en dupliceer de laag in je document. Neem je typ gereedschap en tik in het font mama in een kleur naar keuze je tekst. Kleur maakt niet uit want daar zie je niets meer van maar zet de grootte van de tekst op 400 pt.

aardbei 1

Open de foto van de aardbeien en dupliceer de laag in je document. Schaal de foto flink kleiner met je transformatiegereedschap (ctrl +t, rechts klikken en dan voor schalen kiezen) sleep het textuur boven de eerste letter van je tekst zodat deze bedekt wordt met de tekst. Klik met rechts en kies dan voor uitknipmasker maken.  Dupliceer de laag van de aardbeien en bedek op deze  manier al je letters.

aardbei 2

Geef de tekstlaag de volgende laagstijlen:

aardbei 3

aardbei 4

Selecteer de pixels van de tekstlaag en vul de selectie in een nieuwe laag met een kleur naar keuze. Het maakt niet uit welke kleur je gebruikt want straks ga je de boel bedekken met een zelfgemaakt aardbeien patroontje. Schuif de laag 3 pixels naar rechts en 3 pixels naar boven met je verplaatsen gereedschap. Gebruik de pijltjes toetsen, 1 keer drukken op de pijltjes toets is 1 px verschuiven. Dupliceer de laag en schuif de kopie laag 3 pixels naar rechts en 3 pixels naar boven. Herhaal deze stappen totdat je in totaal 6 lagen hebt. Voeg dan de zes lagen samen tot één laag. Noem de laag tekst 3D.

aardbei 5

Groepeer alle lagen van de aardbeien foto’s in een groep die je aardbeien noemt.

Open de foto van de doorgesneden aardbeien en neem je uitsnijden gereedschap. Snij een stukje uit zoals hieronder te zien is in het voorbeeld. Hiervan gaan we het aardbeien patroon maken. Ga naar menu BEWERKEN-PATROON DEFINIËREN en geef het patroon een naam, ik heb het aardbei genoemd.

aardbei 6

Je kunt de foto van de doorgesneden aardbei nu sluiten, sla de wijzigingen NIET op.

Voeg nu aan de tekst 3D laag  een lijn en een patroonbedekking als  laagstijl toe:

aardbei 7

Voor het patroon van de patroonbedekking gebruik je je zojuist gemaakte aardbei patroontje.

aardbei 8

Open de foto van de doorgesneden aardbeien nog een keer en haal de aardbeien uit de witte achtergrond. Doe dat op een manier die je goed ligt. Ik heb het met behulp van een laagmasker gedaan.

Dupliceer de laag van de aardbeien en pas heet laagmasker toe. Selecteer een van de aardbeien en ga naar menu LAAG-NIEUW – LAAG VIA KNIPPEN hierdoor krijg je twee aparte lagen met ieder een aardbei.

aardbei 10

Dupliceer een van de lagen van de aardbeien in je document. Schaal de aardbei tot ongeveer 5% van de oorspronkelijke grootte.  Herhaal deze stap voor de andere aardbeien laag. Dupliceer de lagen allebei een aantal keren en verspreid de aardbeien over de tekst. Roteer de aardbeien zodat ze niet allemaal hetzelfde eruit zien. Groepeer alle lagen van de doorgesneden aardbeien in een groep die je doorgesneden aardbeien noemt.

aardbei 11

Selecteer de pixels van de tekstlaag en vul de selectie in een nieuwe laag  die je onder de tekstlaag aanmaakt met kleur #730902 noem de laag schaduw.  Roteer de tekst verticaal met je transformatie gereedschap en schuif hem naar onderen en vervorm de tekst zodat je zoiets krijgt als hieronder te zien is.

aardbei 12

Ga naar menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAAN VERVAGEN en vervaag de laag met 10 px Gaussiaans. Zet dan de dekking van de laag op 8%.

aardbei 13

Zet met kleur #730902 in een nieuwe onder de schaduw laag accenten onder iedere letter. Vervaag de laag met 3 px. Gaussiaans.

aardbei 14

Maak nog een nieuwe laag aan onder de laag van de accenten en zet daarin met een iets groter penseel accenten in. Vervaag deze laag met 5 px Gaussiaans en zet de dekking van de laag op 31%. Groepeer de lagen van de accenten en de schaduw en noem de groep schaduw.

aardbei 15

Neem dan een van de vormen uit de sunburst set en zet de kleur op #f5afaa. Ga in de oud papier laag staan. Trek de vorm over je canvas zodat je zoiets hebt als hieronder te zien is in het voorbeeld.

aardbei 16

Klik met recht op de vormlaag en kies voor omzetten in pixels. Ga dan naar menu FILTER-VERVAGEN en kies voor RADIAAL VAAG.

aardbei 17

Open de foto van de aardbei en haal de aardbei uit de achtergrond. Dupliceer de aardbei in je document en schaal de aardbei een stuk kleiner. Dupliceer de aardbei 2x zodat je er 3 in totaal hebt.

aardbei 18

Roteer en schaal de aardbeien zodat je drie verschillende versies van de aardbei hebt in je document. Schuif de aardbeien boven de laag van de vorm maar onder de tekst.

Dat maakt het plaatje helemaal af!

aardbeien tekst

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

  • Leuke tutorial. Ga zo door.

  • ik vind dat je erg leuke lesjes maakt
    liefs coby

Reageer

Archief

Categorie