Feb
3
2013

Het klopt tussen ons

Nog een Valentijnskaartje om het af te leren. Ik vind Valentijnskaarten erg leuk om te maken. In deze les werk je met laagstijlen, vormen, het penseel, uitknipmaskers en laagmodus. Je buigt en roteert ook je tekst in deze les, groepeert lagen en voegt zichtbare lagen samen. Natuurlijk werk je met laagmaskers en met het transformatiegereedschap. Genoeg om even lekker mee bezig te zijn. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb:

Het klopt tussen ons

Voor het maken van deze kaart heb ik de volgende spullen gebruikt:

-Grunge paper texture
-valentine-floral-decortaive-heart-brush-cs3
-Vintage retro patterns
-Old photo texture
-The king & queen font
-hearts shapes
-foil v2 verloop set

Open een nieuw document in Photoshop van 750 x 1000 px met een witte achtergrond. Dubbelklik op de achtergrondlaag en voeg een patroonbedekking toe. Neem een van de Vintage-Retro patronen. Ik heb deze genomen:

valentijns hart 1

Open het Old Photo texture en kopieer of sleep het texture in je bestand. Roteer het texture 90 graden naar rechts met je transformatiegereedschap en schaal het zoals hieronder te zien is.

valentijns hart 2

Selecteer dan de witte pixels met je toverstafje. Klik op het  laagmasker  toevoegen icoontje laagmasker-toevoegenonder aan in je lagenpalet zodat de witte pixels niet meer zichtbaar zijn en je alleen de oude foto nog ziet.

valentijns hart 3

Voeg aan de laag van de oude foto een lijn als laagstijl toe:

valentijns hart 4

Voeg een nieuwe laag toe boven de laag van de oude foto en vul de laag met een kleur naar keuze. Het maakt niet uit want je zet hierna de vulling op 0%. Voeg aan de laag een verloopbedekking toe met het foil gradient set.

valentijns hart 5

Klik met rechts op de laag van de verloopbedekking en kies voor uitknipmasker maken.

valentijns hart 6

Open het oud papier textuur en sleep of kopieer het in je document. Schaal het kleiner zodat het mooi op je canvas past. Zet de laagmodus van de laag op zwak licht.

valentijns hart 7

Maak een nieuwe laag aan onder de laag van het oud papier. Zet de voorgrondkleur op #c8b921 en zet dan met een paar verschillende brushes van de Valentines set een afdruk onder en boven in de hoek. Maak een uitknipmasker van de laag zodat de brushes niet op de groene patroonrand komen. Groepeer dan alle lagen die je tot nu toe hebt en noem de groep achtergrond.

valentijns hart 8

Trek een hartje uit de heart shapes set. Ik heb 08 genomen. Kleur maakt niet uit want je zet de vulling van de laag op 0% en je bedekt het hartje dadelijk met laagstijlen.

valentijns hart 9

Geef het hartje de volgende laagstijlen:

valentijns hart 10

valentijns hart 11

Dupliceer de laag van het hartje. Schaal het hartje wat kleiner en roteer het hartje zodat je zoiets krijgt  als hieronder te zien is:

valentijns hart 12

Selecteer de pixels van het kleine hartje en maak een nieuwe laag aan onder de laag van het kleine hartje en boven de laag van het grotere hart. Zet de voorgrondkleur op zwart en vul dan de selectie in de nieuwe laag die je schaduw noemt met zwart. Vervaag de laag van de schaduw met 3 pixels Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN.

valentijns hart 13

Selecteer nu de pixels van het grotere hart en voeg dan een laagmasker toe aan de laag van de schaduw. Zet de dekking van de laag van de schaduw op 34%.

valentijns hart 14

Groepeer de lagen van de hartjes en de schaduw en noem de groep hartjes. Zet de achtergrond groep uit en toets CTRL + SHIFT + ALT + E zodat alle zichtbare lagen in een nieuwe laag verenigd worden. Noem de nieuwe laag hartjes.

Zet de groep hartjes uit en de achtergrondgroep aan. Geef de laag hartjes een lijn als laagstijl:

valentijns hart 16

Tik met je typ gereedschap de tekst onder en boven het hartje in afzonderlijke lagen. De kleur maakt niet uit want ook de tekst wordt bedekt met een laagstijl. Ik heb grootte 65 pt genomen. Zet de tekst in een boogje. Hieronder zie je mijn instellingen.

valentijns hart 17

Roteer en schuif de tekst zodat deze mooi aansluit bij de vormen van je hartje.

valentijns hart 18

Geef de bovenste tekstlaag de volgende laagstijlen:

valentijns hart 19

valentijns hart 20

Voor de onderste laag gebruik je dezelfde laagstijlen maar stel je de kleur van de slagschaduw in op #f86309 en de kleur van de kleurbedekking #f86309.

Dupliceer nu nog een keer de laag van het oud papier in je document. Zorg dat het papier textuur boven de laag van de hartjes is en maak een uitknipmasker van de laag. Zet dan de laagmodus van de laag van het oude papier op zwak licht en zet de dekking op 35%.

valentijns hart 21

Dat maakt het plaatje helemaal af!

Het klopt tussen ons

Aanverwante berichten

Jumbojet

3 Reacties +REACTIE GEVEN

  • Hey! Die is leuk bedacht.

  • héél mooi zeg,zoveel inspiratie Bedankt

  • Heel fijn om te doen , dank u

Reageer

Archief

Categorie