Jan
31
2014

Harten troef

Nog eventjes en het is weer Valentijnsdag en wat is er nou spannender dan zelf te knutselen voor je lief. In deze les ga je lekker aan de gang met verschillende Photoshop gereedschappen. Als je in bent voor een potje digitaal knippen en plakken dan is dit een spekkie voor jou bekkie. Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb.

harten troef

Ik heb voor het maken van deze les de volgende spullen gebruikt:

Als je alles gedownload hebt en geïnstalleerd open je een nieuw document in Photoshop van 1920 x 1080 px, 72 px/inch met een witte achtergrond.

Neem van de vormen (u) de rechthoekige vorm met de afgeronde hoeken en stel hem in zoals in het voorbeeld te zien is.

harten troef 1

Open het oud papier texture en kopieer of sleep het texture in je document. Schaal het flink wat kleiner en schuif het boven de vorm van de rechthoek. Klik met recht op de laag in het lagenpalet en kies voor uitknipmasker maken.

harten troef 2

Voeg aan de laag van de rechthoekige vorm de volgende laagstijlen toe:

harten troef 3

harten troef 4

harten troef 5

Kies dan voor je aangepaste vorm. Neem uit de hearts shape set het hartje met de pijl erdoor en plaats de vorm zoals hieronder in het voorbeeld te zien is. De kleur die ik gebruikt heb is zwart.

harten troef 6

Open van de vintage paper textures het grey texture en sleep of kopieer het in je document. Zorg dat het boven de laag van de hart vorm is. Schaal het flink wat kleiner en maak dan een uitknipmasker van de laag. Zet de dekking van de laag van het grey texture op 68%.

harten troef 8

Open het deepred vintage texture en sleep of kopieer het in je document zorg dat het texture onder de kaart komt. Selecteer de pixels van de hartvorm en ga in de rode laag staan. Kies voor kopiëren uit menu BEWERKEN. Ga dan onder de laag van de hartvorm staan en kies voor plakken. Hierdoor wordt de hartvorm in de rode kleur gekopieerd in een nieuwe laag direct onder de laag van de hartvorm. Voeg dan een laagmasker toe aan de laag van de hartvorm en haal dan de delen weg van het hart zoals hieronder te zien is in het voorbeeld. Hierdoor krijg je een mooi rood hart,

harten troef 9

Maak een nieuwe laag aan onder de laag van de vorm maar boven de laag van het zojuist gemaakte rode hart. Maak met je ovale selectie een kleine cirkelvorminge selectie en vul de selectie in de nieuwe laag met zwart. Zet hierna de dekking van de laag op 45% en zet de laagmodus op vermenigvuldigen.

harten troef 10

Voeg aan de laag van het gaatje een lijn als laagstijl toe:

harten troef 11

Voeg aan de laag van de hartvorm een schuine kant en reliëf als laagstijl toe.

harten troef 12

Trek nu een van de andere hartjes uit de set  maar dan een stuk kleiner uit de vormen set en selecteer de pixels van het hartje. Kopieer weer  van het rode vintage texture. Zet de vormlaag uit. Dupliceer het rode hartje en roteer dat hartje met 180 graden. Schuif een hartje boven in de hoek en eentje onder in de hoek zoals te zien is in het voorbeeld.

harten troef 13

Voeg alle lagen behalve de rode vintage paper laag en de achtergrond samen in een groep die je kaart noemt. Roteer de groep en schuif deze zoals hieronder te zien is in je canvas. Als de kaart te groot is kun je nu ook gemakkelijk schalen.  Je kunt later indien nodig is de groep nog verschuiven als je dat nodig vindt.

harten troef 14

Open het mos groene vintage texture en sleep of kopieer het in je document.Maak het passend op je canvas.  Trek dan een vorm met een van de sunburst textures zoals hieronder te zien is in het voorbeeld.

harten troef 15

Open het lime groene vintage texture en sleep of kopieer dit in je document. Zorg dat het boven de zojuist getrokken vorm is in het lagenpalet. Klik met rechts en kies dan voor uitknipmasker maken.

harten troef 16

Voeg aan de laag van de sunburst vorm een lijn als laagstijl toe:

harten troef 17

Tik met het lettertype Fiolex Girl de tekst in grootte 200 pt. Roteer de tekst een beetje  en schuif hem op zijn plek. Ik heb twee tekstlagen gebruikt voor de tekst. Selecteer de pixels van de tekstlaag en kopieer weer van het rode vintage texture in een nieuwe laag de tekst. Doe dit voor beide tekstlagen. Hierna zet je de onderliggende tekstlagen uit zodat je alleen de rode tekstlagen nog hebt.

harten troef 18

Voeg dan aan de rode tekstlagen de volgende laagstijlen toe:

harten troef 19

harten troef 20

NB:  kleur is zwart

harten troef 21

Dat maakt het plaatje weer helemaal af!

harten troef

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

  • Hallo,

    Zo leuk om te doen,dank je wel!!!

Reageer

Archief

Categorie