Feb
18
2011

Graffiti collage

Het maken van een collage is iedere keer weer een leuke uitdaging. Het onderwerp  van deze collage is graffiti en voor de foto’s heb ik weer driftig gegoogeld. Naast de foto’s heb ik nog een brushset, een mooi graffiti font en een patronen set gebruikt. In deze tutorial werk je met het transformatiegereedschap, verschillende filters, laagstijlen, penseel en laagmaskers. Genoeg variatie dus met dit als eindresultaat:

OK, aan de slag!

Download eerst de volgende benodigdheden:

Webtreats Lavender peach patroon (Webtreats gratis download)

Nosegrind font (dafont, gratis download)

Graffiti spuiter (gegoogelde foto)

Muur (gegoogelde foto)

Kabouter (gegoogelde foto)

Spuitbus (gegoogelde foto)

Splatter brushes.

Als je alles gedownload en geïnstalleerd hebt kun je beginnen. Weet je niet hoe je brushes en patronen installeert en  hoe je een font in Windows zet kijk dan even bij de basis tutorials.

We beginnen met de achtergrond. Open een nieuw document in Photoshop van 1600 x 900 px, 72 px/inch met een witte achtergrond.

Open de foto van de muur en dupliceer de foto in je document. Gebruik je transformatiegereedschap (CTRL +T schalen) en schuif totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is.

Dupliceer de laag van de muur en ontkleur de kopie laag door CTRL + SHIFT + U in te toetsen. Ga vervolgens naar menu BEWERKEN-VERVAGEN minder verzadiging:

Dupliceer de kopie laag en toets dan CTRL +I in om deze laag negatief te maken. Ga dan naar menu FILTER-OVERIGE-MINIMAAL:

Zet de laagmodus van de laag op kleur tegenhouden. Ga in de middelste laag van de drie muurlagen staan en zet de dekking van deze laag op 25%:

Toets nu CTRL + SHIFT + ALT + E in zodat er een nieuwe laag gemaakt wordt met daarin een kopie van alle zichtbare lagen. Ga naar menu FILTER-VERVAGEN-OPPERVLAKTE  VERVAGEN:

Zet de laagmodus op vermenigvuldigen en dupliceer dan de laag. Zet de dekking van de kopielaag op 25%:

Maak een nieuwe laag aan boven alle andere lagen en vul de laag met wit. Voeg aan de laag als laagstijl (klik op het laagstijl icoontje onderaan in je lagenpalet  ) een patroonbedekking toe en gebruik het patroon dat je in het begin van de les hebt gedownload.

Klik met rechts op de laag en kies voor omzetten in slim object. Zet de laagmodus van de laag van het slimme object op harde mix:

Voeg een aanpassings/opvullaag toe door op het icoontje te klikken onderaan in je lagenpalet. Kies voor kleurbalans en stel in zoals hieronder te zien is:

Maak nog een opvullaag aan en kies voor zwart/wit. Verander niets aan de instellingen maar zet de dekking van de laag op 65%:

Maak nog een opvullaag aan en kies nu voor verloop. Terwijl het verloopvenster op je scherm staat verschuif je het verloop op je scherm zodat het eruit ziet zoals hieronder te zien is. Zet dan de laagmodus op vermenigvuldigen en de dekking op 10%:

Maak dan nog een aanpassingslaag aan en kies voor helderheid/contrast, stel in zoals hieronder in het voorbeeld te zien is:

Selecteer alle lagen behalve de achtergrondlaag en groepeer de lagen. Noem de groep achtergrond.

Open de foto van de graffiti spuiter en sleep of kopieer de foto in je document. Maak de foto wat kleiner met je transformatiegereedschap (schalen). Snijdt de afbeelding uit op een manier die jij fijn vindt. Deze afbeelding leent zich uitstekend voor het gebruik van het toverstafje. Voeg een laagmasker toe aan de laag van de foto door op het icoontje onderaan in je lagenpalet te klikken. Klik met je toverstafje op het witte gedeelte van de foto en vul dan de selectie in het laagmasker met zwart. Op deze manier kun je eenvoudig nog wat wijzigingen aanbrengen met je penseel als er ergens wat teveel of te weinig is weggehaald. Met een wit penseel maak je dingen zichtbaar en met een zwart penseel verdwijnen zaken.

Als je tevreden bent over je uitgesneden plaatje klik je met rechts op het laagmasker in je lagenpalet en kies je voor laagmasker toepassen. Klik nu terwijl je de CTRL toets hebt ingedrukt op de laagminiatuur zodat de pixels van de laag worden geselecteerd. Maak een nieuwe laag aan ONDER de laag van de foto en vul de selectie met zwart in de nieuwe laag.

Neem je transformatie gereedschap en kies voor vervormen. Vervorm de schaduw zoals hieronder in het voorbeeld te zien is. Vervaag de laag van de schaduw met 15 px Gaussiaans via menu FILTER en zet dan de dekking van de laag op 10%.

Maak een aanpassingslaag aan boven de laag van de foto en kies voor selectieve kleur. Stel in zoals hieronder te zien is en klik daarna met rechts op de laag in je lagenpalet, kies voor uitknipmasker maken. Op deze manier wordt alleen de foto beïnvloed door de aanpassingslaag.

Open de foto van de spuitbus en kopieer of sleep de foto in je document. Haal de achtergrond weg op een manier die je het beste ligt. Ik heb de pen genomen maar het kan ook heel goed met de veelhoeklasso.

Roteer de afbeelding horizontaal en schuif de spuitbus in de rechteronderhoek. Verklein de spuitbus flink met je transformatiegereedschap (schalen):

Open nu de foto van de kabouter en kopieer deze in je document. Snijdt de kabouter uit. Selecteer de pixels van de kabouter door op de laagminiatuur te klikken terwijl je de CTRL toets ingedrukt houdt. Ga de tweede laag van boven van de muur staan. Kies in menu BEWERKEN voor  KOPIEREN en maak een nieuwe laag aan en kies dan voor PLAKKEN. Ga in de nieuwe laag staan en toets CTRL +SHIFT + U om deze te ontkleuren. Zet dan de laag van de kabouter op vermenigvuldigen.

Voeg een aanpassingslaag toe boven de laag van de kabouter kies voor kleurtoon/verzadiging. Maak een uitknipmasker van de laag en stel in zoals hieronder te zien is:

Voor de tekst tik je de tekst in kleur #f3e43b. Zet de tekst in een boogje door op het icoontje in de optiesbalk te klikken en in te stellen zoals te zien is in het plaatje hieronder. Roteer en schuif de tekst zodat deze er zo uit ziet als hieronder te zien is.

Maak een nieuwe laag aan onder de laag van de tekst en selecteer de pixels van de tekst ga weer naar de zelfde muurlaag als je bij de kabouter  deed en kopieer de selectie in de laag onder de tekst. Zet de laag van de tekst op vermenigvuldigen. Je ziet de bakstenen door de tekst heen net als bij de kabouter het geval is.

Voeg aan de bakstenen kopie laag onder de tekst de volgende laagstijl toe, gebruik hiervoor kleur # f15c0b.

Voeg aan de bovenliggende laag van de tekst de volgende laagstijlen toe:

Maak een nieuwe laag aan en zet met een van de splatter brushes een afdruk in kleur # f3e652. Maak een nieuwe laag aan onder de laag van de brushafdruk. Selecteer de pixels van de laag van de brush afdruk en kopieer weer van de laag van de muur die je ook al gebruikte voor de kabouter en de tekst. Plak de selectie in de nieuwe laag en zet  dan de laag van de brushafdruk op vermenigvuldigen. Maak zo nog twee lagen met een gele afdruk.

Voeg dan een verloopbedekking toe aan de lagen van de brushafdrukken.

Speel wat met de instellingen van de verloopbedekking. Ik heb bij sommige vlekken bedekken als laagstijl genomen en de dekking op 100% gezet. Kijk wat je mooi vindt.

Maak dan nog een nieuwe laag aan en zet in die laag met kleur #e12119 een afdruk vlak bij de spuitbus in de hoek. Zet deze laag op vermenigvuldigen.

Dat maakt je graffiti collage helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie