Jul
13
2012

Blues harp poster

Deze keer staat de mondharmonica in het middelpunt een van de meest gebruikte instrumenten in de blues. In deze les zie je ook hoe krachtig de laagmodus functie in Photoshop is maar je doet nog meer. Je gebruikt het typ gereedschap, laagstijlen, het transformatie gereedschap, vorm, laagmasker. Verder haal je een onderwerp uit de achtergrond en geef je het onderwerp een schaduw. Hieronder zie je wat je gaat maken.

Ik heb de volgende spullen gebruikt voor het maken van de poster:

Vintage colored paper textures
Backflip sunburst shapes 
Mondharmonica
Onyx font

Open een nieuw document in Photoshop van 750 x 1000 px, 72 px/inch met een witte achtergrond. Open uit de set Vintage colored paper textures de yellow texture en sleep of kopieer het texture in je document. Toets CTRL + T zodat je transformatiegereedschap actief wordt. Klik met rechts en kies voor schalen, schaal het texture kleiner totdat het mooi op je canvas past.

Herhaal deze stappen met het seagreen texture. Neem dan een van de sunburst vormen en trek de vorm over je canvas. Het maakt niet uit welke kleur je gebruikt, daar zie je straks niets van.

Klik met rechts op het vectormasker van de vormlaag terwijl je de CTRL toets ingedrukt houdt zodat de pixels van de laag geselecteerd worden. Ga nu in de sea green laag staan en klik op het laagmasker toevoegen icoontje onder aan je lagenpalet. Deselecteer en zet de laag van de vorm uit. Die heb je nu niet meer nodig.

Voeg aan de laag van het sea green paper texture een lijn als laagstijl toe. Gebruik zwart als kleur.

Open de foto van de mondharmonica en sleep of kopieer de foto in je document. Schaal de mondharmonica een stuk kleiner met je transformatiegereedschap en haal de mondharmonica uit de achtergrond. Ik heb dat met een laagmasker gedaan maar je kunt dat op de manier doen die jij zelf het handigste vindt.

Dupliceer de laag van de harmonica en zet de laagmodus van de onderste laag op vermenigvuldigen. Zet dan de dekking van de bovenste laag op 33%. Selecteer dan de pixels van de harmonica en ga in de yellow texture laag staan. Ga naar menu SELECTEREN-BEWERKEN-SLINKEN en slink de selectie met 1 pixel. Toets CTRL + J zodat de selectie naar een nieuwe laag gekopieerd wordt. Zorg dat de laag direct onder de lagen van de mondharmonica komt.

Selecteer de pixels van de monharmonica nog een keer en maak een nieuwe laag aan onder de laag van het met 1 px geslonken papier onder de mondharmonica lagen. Noem de laag schaduw. Vul de selectie in de nieuwe laag met zwart en vervorm daarna met je transformatie gereedschap totdat je zoiets hebt als hieronder in het voorbeeld te zien is. Ga dan naar menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN en vervaag de schaduw laag met 10 px Gaussiaans. Zet daarna de dekking van de schaduw laag op 35%.

Tik met het horizontale typ gereedschap in kleur #6e3003 de tekst links boven en met het verticale typ gereedschap de tekst aan de rechterkant. Ik heb grootte 200 genomen met het font Onyx.

 Voeg aan de beide tekstlagen de volgende laagstijlen toe:

Voeg dan boven alle lagen een nieuwe laag toe en vul de laag met een kleur naar keuze. Het maakt voor het effect niet uit. Zet dan de vulling van de laag op 0% en voeg een lijn als laagstijl toe in kleur #fdfcfc.

Dat maakt het plaatje helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

3 Reacties +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie