4 Nov, 2013 - Breien    4 reacties

Mini uiltjes breien

Uiltjes zijn helemaal hot mijn kleindochters hebben allebei al de grote uil die ik eerder op mijn blog gepost heb maar deze keer vroeg kleindochter Freya of oma een klein uiltje wilde breien. Ik zag in eerste instantie een leuk uiltje bij Ravelry maar dat had als nadeel dat het niet rondgebreid was dus heb ik het patroontje aangepast.

Photo 24-10-13 15 10 06

Hierboven zie je de twee verschillende uiltjes. De uiltjes met de hangoortjes zijn de uiltjes die ik gebreid heb via het patroon van Ravelry en de uiltjes met de opstaande oortjes zijn mijn eigen bewerking van dat patroon. Natuurlijk heeft Freya me geholpen met het vullen van de uiltjes en ja ze zijn alle vijf niet meer bij oma.

Photo 24-10-13 14 49 20

Hieronder de beschrijving zoals ik ze gemaakt heb:

Zet 28 steken op en verdeel de steken over 4 naalden, iedere naald 7 steken. Brei 4 toeren tricotsteek

5e toer: 1e naald 1 st br, 1 st meerd, naald uitbreien, 2e naald uitbreien tot je nog 2 steken overhebt, 1 st meerd, 1 steek breien. 3e naald als 1e naald breien en 4e naald als 2e naald = 32 steken

6e toer zonder meerderingen breien

7e toer als 5e toer breien = 36 steken

8e toer zonder meerderingen breien

9e toer als 5e toer = 40 steken

10e – 18e toer tricotsteek breien.

19e toer: 1e naald 1 st br, 1 overhaling (1 st afhalen, 1 st br de afgh st over de gebr st halen) de naald uitbreien. 2e naald de naald breien tot er nog 3 st over zijn, 2 st samenbr, 1 st breien. 3e naald als 1e en 4e naald als 2e naald breien = 36 steken

20e toer breien zonder minderingen

21e toer breien als 19e toer = 32 steken

22e toer breien zonder minderingen

23e toer breien als 19e toer = 28 steken

24e t/m 37e toer tricotsteek breien

Neem nu de 3 laatste steken die je net hebt gebreid en brei dan 3 steken van de 1e naald. Je hebt 6 steken op de naald. Deze steken verdeel je over 3 naalden en daarmee brei je in het rond. NIn de 4e toer brei je alle steken 2 aan 2 samen zodat je nog 3 steken overhebt en daarna haal je de draad door de steken en trek je deze aan.

Sla nu 8 steken over op de naald en brei weer met 6 steken het ander oor op dezelfde manier als je het eerst oor breide.

Maas de 16 steken die tussen de oren staan aan elkaar.

Maas de oogjes en de snavel op het uiltje en maas een paar steekjes in een leuk kleurtje op het lijfje. Vul het lijfje en naai de onderkant dicht. Maak als je dat mooi vindt 2 kleine flosjes met draadjes aan de oortjes. Maar het kan ook heel goed zonder.

gezichtje uiltje

 

4 reacties

  • Hoe brei je die andere oortjes? Bij voorbaat dank. Wies

    • Als je op de link klikt van Ravelry kom je bij het oorspronkelijke patroontje uit. Dat brei je op 2 naalden aan een stuk. Is niet moeilijk maar net even anders.
      grtz,
      Jet

      • Die link werkt helaas niet meer. Hoe kan ik dan nog aan het patroon komen?

        • he das jammeer. ja dat gebeurd helaas nog wel eens dat mensen ermee stoppen en dan verdwijnt zoiets

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!