18 Jan, 2016 - Blog, knutselen    Geen reacties

Een torso voor kinderkleertjes zelf maken

Deze keer ben ik weer eens lekker aan het fröbelen geslagen met schuimrubber een kleerhangertje en een oud tshirt. Van allemaal gebruikte spullen heb ik een torso gemaakt om kinderkleertjes op te presenteren.

torso 11

Ik ben begonnen met het maken van een patroon van een kinderlichaampje van ongeveer 98/104 cm. Ik heb daarvoor de maten genomen uit een maattabel van een internetwinkel.

torso 1

Het getekende patroontje heb ik vervolgens op een stuk dun schuimrubber gelegd dat ik van iemand gekregen heb. Ik heb het twee keer uit het schuimrubber geknipt.

torso 2

Hierna heb ik een van de schuimrubber delen op een oud groot t-shirt gelegd en het nagetekend.

torso 3

T-shirt stof is lekker rekbaar en ideaal om de torso mee te bekleden. Ik heb de delen met een flinke naad uitgeknipt en op elkaar gespeld.

torso 4

Daarna heb ik de delen tot aan de armen aan elkaar genaaid, gekeerd en de twee delen schuimrubber erin gestopt.

torso 5

Vervolgens heb ik de armen en de schoudernaadjes dichtgenaaid en daarna (was wel even frommelen) al het schuimrubber erin gestopt. Alleen de hals is aan de bovenkant nu nog open.

torso 6

Hierna heb ik de stof mooi glad getrokken en de onderkanten van de armen en benen met een stukje bijpassend dik garen bij elkaar gebonden.

torso 7

Om het bovenstuk goed te sluiten heb ik de stof aan het schuimrubber gelijmd met textiellijm.

torso 8

Na het lijmen van de stof heb ik een afgebroken kleerhangertje tussen de twee delen gestopt en die twee delen op elkaar gelijmd met textiellijm.

torso 9

 

torso 10

Als laatste heb ik de bovenzijde met kleine steekjes dichtgenaaid.

torso 11

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!