20 Aug, 2013 - Breien    7 reacties

Poppen breien met Arne en Carlos

De poppen die ik zag van Arne en Carlos vond ik meteen supermooi. Helemaal van teen naar top rondgebreid alleen maar een naadje onder de oksels en in het kruis.  De ogen brei je apart en naai je in de gaten die je in het hoofd breit.

poppen arne en carlos

En dan de leuke kleertjes die je erbij kan breien, het hele boek staat er vol mee! Ik ben meteen nadat ik het boek vorig jaar kreeg aan het breien geslagen en heb al heel wat poppen en kleertjes gemaakt.

Het beertje dat bij de poppen op de bank zit  is een eigen ontwerp maar past goed bij het geheel.

Met een paar rieten bankjes, een tafeltje en een koffertje voor de kleertjes die ik bij de kringloopwinkel kocht is de poppenhoek helemaal compleet.

poppen 3

poppen arne en carlos 2

Het boek van Arne en Carlos heeft me veel uurtjes brei plezier verschaft! En mijn kleindochter speelt graag met de poppen.

Arne en CaRLOS BOEK

Op de site van Wieke van Keulen vond ik allemaal handige tips over het breien van de poppen. Onder andere het breien van de oren. Deze hebben Arne en Carlos er niet aangemaakt maar ik vind ze ook mooier met oren dus heb ik dat bij mijn poppen ook gedaan.

Maar ook nog veterschoenen en ugs voor je poppen en nog veel meer tips vind je hier.

7 reacties

 • Gisteren het boek gekocht en ben met breien begonnen. Ik kom er nu alniet uit. De teen gebreid en de 2 cm en de 8 pennen over 7 steken, maar dan? Ik zou het heel graag willen weten. vriendelijke groet Baukje.

  • Je gaat nu aan de hiel beginnen dus brei je alleen over de steken van de 1e naald 8 naalden in tricotsteek rechts heen en averechts terug. Je krijgt dan een klein lapje. Na deze 8 naalden ga je verder over alle steken en neem je aan weerszijden van het lapje steken op zoals beschreven in het boek. Het is een beetje hetzelfde als een sok breien. Het is als je geen ervaring hebt in rondbreien of sokken breien even puzzelen maar als je het eenmaal doorhebt dan ga je als een speer. Veel succes bij het maken van de pop en als je wat wilt vragen kan dat altijd hoor.

   • Hallo, Bedankt voor je snelle reactie. Voorlopig kom ik er wel uit.
    De voeten en beentjes heb ik inmiddels gebreid en nu het onderlichaam.
    Voor jou heel veel succes met je prachtige Handwerken. Ik kom graag wees eens kijken. Groetjes uit Friesland Baukje.

 • Hallo WIeke, ik ben weer begonnen met de pop, maar kokm er niet helemaal uit. Begin met 8 steken, meerder dan en zou op 12 steken uit moeten komen… ikke niet dus. en dan op 20… ook niet.
  wat doe ik fout?
  gr Janke

  • Je moet op iedere pen een steek meerderen tussen de twee die op de naald staan. Je werk staat op 4 pennen, dus je meerdert in totaal 4 steken.

 • Hallo iedereen!

  Ik heb het boek van het poppen breien van Arne en Carlos maar al met de eerste naald hang ik…. Ik krijg de naalden niet op hun plek… wat doe ik fout? hoor dat zo? moet ik juist die vierhoek zien te krijgen of in een rondje (de naalden)? Ik ben er al meer dan vier jaar mee bezig XD.

  Met vriendelijke groet,
  Charlotte

 • Het boek vandaag binnen gekregen. Wat geweldig!! Alleen snap ik het patroon voor de pop niet. In het boek spreken ze bij iedere toer over rechte steken maar het is toch een tricotsteek? Waar zijn de averechte toeren dan?

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!