10 Jun, 2015 - Haken    Geen reacties

KOBO e- reader sleeve haken

Bij mijn e-reader zit een cover waar ik niet zo blij mee ben. De randjes schuiven steeds over het scherm en hier en daar gaan er ook nog wat naadjes los. De hoogste tijd om er zelf eentje te maken. Ik heb ervoor gekozen om het simpel te houden en dus ben ik een sleeve gaan haken. Eigenlijk hetzelfde als voor mijn telefoon maar dan wat groter.

sleeve 4

Voor covers en sleeves  vind ik het altijd wel fijn om katoen of wol te gebruiken zodat er niet zoveel aan blijft zitten als ik hem in mijn tas stop. Mijn tas heeft altijd wel wat troepjes en pluisjes en acryl trekt dat aan dat ziet er dan niet zo fris uit.

sleeve 3

Ik heb Catania katoen gebruikt met haaknaald nr 2,5  voor het maken van de sleeve. Een bolletje rood en een rest geel en oranje. Voor de hele sleeve heb je denk ik als je een kleur gebruikt een bolletje helemaal opgehaakt. Je ziet op de foto dat ik nog wat over heb van het rood.

e reader sleeve 2

De breedte van de cover is 11,5 cm gebruik indien nodig een dikkere of dunnere haaknaald om de gewenste breedte te krijgen.

Begin aan de onderkant met een lossenketting van 26

Je gaat in het rond haken langs weerszijden van de ketting dus je begin in de 2e l vanaf de naald met 3v, dan in de volgende 23 l 1 v en in de 24e l weer 3 l haak dan in de andere kant van de lossenketting 23 v en doe in de laatste steek een stekenmarkeerder.

Haak in de volgende toer in iedere v een  v = 52 v haak zo in het rond door totdat je een hoogte hebt van 18 cm. Varieer met kleuren of haak in een kleur net wat je zelf leuk vind.

Ik heb in totaal 49 toeren vasten gehaakt (18cm) en tot slot om het mooi af te werken een randje in kreeftsteek.

Hieronder zie je een filmpje hoe je dat doet:

En ik ben dik tevreden met mijn nieuwe sleeve!

e reader sleeve 1

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!