12 Jul, 2015 - Blog, knutselen    1 reactie

Knutselen met spijkerstof

Al jaren bewaar ik oude spijkerbroeken die ons niet meer passen of stuk zijn gegaan.  Op zoek naaar een nieuwe bestemming voor de oude broeken zag ik deze tutorial  Villa Lisa doos met stof  en leek het mij een goed idee om eens een doos te bekleden met spijkerstof.

doos spijkerstsof

Ik ben begonnen met dit doosje wat ik nog had liggen. Een mooi vierkant doosje van 20x20x10,5. Ja, ik bewaar echt van alles om te knutselen.

doos 1

 

De flapjes heb ik naar binnen gevouwen en daarna heb ik een pijp van een oude spijkerbroek afgeknipt en de pijp opengescheurd. Doosje erop gezet en de stof gevouwen en vastgespeld zoals dat in de tutorial van Villa Lisa is aangegeven.

doos 2

 

doos 3

 

doos 4

 

Hierna even de doos eruit en de hoekjes naaien en het overtollige stof wegknippen.

doos 5

 

doos 8

 

Keren en de doos weer in het spijkerstof stoppen

 

doos 6

 

Hierna de randjes naar binnen gevouwen en vastgeplakt op het karton aan de binnenkant. Ik heb textiellijm gebruikt. Omdat het spijkerstof best stug is heb ik het even met speldjes vastgestoken aan het karton en toen een tijdje laten drogen.

doos 7

 

Ik had nog een oud geruit lapje liggen op zolder dat heb ik voor de binnenkant gebruikt.

doos 9

 

doos 10

 

Voor de bodem heb ik een stuk karton gesneden van 20×20 cm en dat beplakt met het ruitjesstof.

doos 11

 

doos 12

 

doos 13

Ik had alleen geen doos met deksel dus heb ik de deksel er zelf bij gemaakt. Ik heb de deksel ruim een centimeter groter gemaakt dan de doos zodat hij goed zou passen na het beplakken met de stof.

doos 14

 

doos 15

 

Aan de buitenkant van de deksel heb ik van een donkere spijkerbroek de pijp gebruikt en het zakje heb ik van een oud rokje afgehaald. Een broekzak was net ff te groot voor bovenop de doos. De afmeting van de deksel is 21 x 21  5.

En nu nog even bedenken wat ik erin ga bewaren.

doos 18 doos 19 doos 20

 

 

1 reactie

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!