19 May, 2012 - Wordpress    3 reacties

Instagram

Instagram, ik had er wel eens wat van gehoord maar dat het zo leuk is had ik niet verwacht. Je deelt foto’s via je telefoon (Iphone of Android toestel) en kunt de foto’s in de app bewerken nog met een aantal  filters. Om mee te kunnen doen maak je een openbaar profiel aan waarbij je alleen een username moet ingeven.

instagramlogo4912

Voornaam en achternaam kun je open laten als je dat niet wilt prijsgeven. Verder is er ook nog een privé profiel waaar je alleen je e mail moet ingeven en verder niets.  Als je de foto’s deelt kun je ook nog kiezen om dezelfde foto’s via twitter of facebook te delen met je vrienden. Net als bij twitter en facebook krijg je een timeline waarin de foto’s te zien zijn van jouzelf en degenen die je volgt. Je kunt foto’s liken net als bij facebook en commentaar geven op de foto’s. De standaard filters zijn een beetje saai dus maak ik meestal eerst een foto en bewerk deze met andere (gratis) app’s die ik via een free app finder opgespoord heb. Intussen heeft Instagram al 50 miljoen gebruikers volgens dit artikel en dat is geen kattenpis.
Je kunt vrienden opzoeken via de app en vrienden uitnodigen Instagram te gaan gebruiken. Naast de timeline met foto’s heb je een overzicht van je eigen foto’s en de foto’s die je geliked hebt.

Als je je website op WordPress draait kun je  een plugin installeren waardoor je in de side bar je Instagrams kunt laten zien aan je bezoekers. Dit heb ik natuurlijk meteen even gedaan met behulp van de Instapress plugin die met 5 sterren gewaardeerd wordt door de WordPress gebruikers. Kortom dikke pret en mogelijkheden te over om je lekker uit te leven met foto’s.

 

3 reacties

 • Leuk, je hebt je Blog weer van stal gehaald zie ik, dan gaat het vast beter!!!

  Leuk dat je zo’n plezier hebt met Instagram. Ik heb er ook even mee gespeeld, maar ik snap eigenlijk niet waarom iemand Instagram zou willen gebruiken. We hebben al Twitter, Facebook en Google+. Zeker Google+ is zeer geschikt om foto’s te delen door de grote hoeveelheid ruimte die je hebt in een post voor een plaatje. Ook Facebook wordt zachtjes aan steeds beter om foto’s te delen.

  Zoals je zelf al aangeeft zijn de filters in Instagram niet super. Daarom mijn vraag, wat is er zo interessant aan Instagram? Je kan toch net zo makkelijk een foto maken met je smartphone, via (gratis) apps nog wat bewerken en delen via de reeds bestaande netwerken?

  Dat is mede waarom ik mijn Blog heb verhuisd naar Google+. Ik doe nu alles daar, zodat mensen die mij willen volgen me eenvoudig kunnen vinden.

  Mijn uitgebreide artikel over Instagram: http://goo.gl/kNbNo

  Veel plezier met foto’s maken! 😀

  • Instagram smoelt leuk. Het formaat van de foto’s en als je in je tijdlijn kijkt zie je alleen maar foto’s want daar gaat het om. Vandaar dus dat ik er aan begonnen ben want beelden zeggen vaak zoveel meer als woorden. Het heeft me ook geprikkeld om verschillende foto apps uit te gaan proberen. Ik heb er intussen een stuk of negen op de phoon staan hihihi. Verbazingwekkend wat sommige allemaal in huis hebben… hihihi

 • Ik vind Instagram nog steeds een prachtig systeem en het formaat van de fotos stoor ik me helemaal niet meer aan. Als je er aan gewend bent is het juist beter vind ik.

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!