6 Sep, 2013 - Breien    Geen reacties

Hippies breien

Een tijdje geleden kocht ik het boek  Arne & Carlos breien de bloemetjes buiten. Het boek bevat een heleboel leuke projecten. Ik ben begonnen met het breien van de hippie.

hippies 1

 Het vorige boek dat ik kocht van Arne & Carlos heette poppen breien en dat hele boek ging over het maken van de poppen en het breien van de garderobe voor de poppen. Omdat ik al een aantal poppen gebreid heb uit het boek was het breien van de hippie geen enkel probleem.

hippies 4

Het is gewoon een kleinere versie van de pop met als enige verschil dat je de ogen ende neus niet breit maar borduurt.  Het borduren van de ogen, neus en mond doe ik bij voorkeur voordat ik de pop vul zodat ik de draadjes mooi aan de binnenkant van de pop af kan werken. Ik geef de poppen pupillen dat doen Arne en Carlos niet in het boek.

hippie 2

 

Daarnaast geef ik de hippies net als de poppen oren. Ik doe dat op dezelfde manier als bij de poppen. Ik begin bij de 26e toer van het hoofd met aan weerszijden een averechte steek te breien en herhaal dat in totdat er 5 averechte steken zijn boven elkaar aan weerszijden van het hoofd. Deze steken neem ik dan op en brei het oortje precies zoals hier beschreven.

hippies 3

Omdat de hippie een stuk kleiner is, is ze snel af en ik breidde er nog twee voor in de poppenhoek. Ik verwacht dat mijn kleindochters er vast eentje wil hebben om thuis mee te spelen. Iedere hippie ziet er weer anders uit en je al je restjes wol erin verwerken. Tot slot nog een foto van de hippies met hun grote zussen. Ik ben benieuwd welke mee gaan.hippies 5

In het boek staan nog een heleboel andere leuke projectjes dus voorlopig kan ik nog lekker doorgaan met breien.

 

 

 

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!