18 Aug, 2013 - Blog, Wordpress    1 reactie

Favicons

De meeste webbrowsers ondersteunen tegenwoordig  favicons (icoontjes met een logo die je ziet als je het adres van de website hebt ingetikt). Het ziet er natuurlijk heel gelikt uit als je je eigen logo toe kunt voegen. Ik heb het vandaag ook gedaan bij mijn website.

favicon

Ik kwam hierop omdat er bij mijn nieuwe thema de optie zat om een eigen favicon toe te voegen. Hierboven zie je in het voorbeeld wat ik bedoel. Je ziet ze bij veel bekende sites. Je kunt door favicons goed zien welke sites je bezocht hebt als je bijvoorbeeld in je geschiedenis kijkt. Bij het thema van mijn tutorial site zit die optie niet en ik ben maar eens gaan uitzoeken hoe dat ik dat dan voor elkaar moest krijgen. Het was echt een fluitje van een cent. Je kunt een favicon  zelf ontwerpen maar het moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen wil het werken. Het icoon dat je gaat maken moet een formaat hebben van 16z16 pixels of 32 x 32 pixels. En het bestand moet een van deze 3 soorten bestanden zijn:

-.ico -.gif -.png

Als je zeker wilt zijn dat het in de meeste grote browsers goed werkt kun je het beste een ico bestand nemen. Ik heb voor het maken van de favicon mijn avatar gebruikt en daar een PNG bestand van gemaakt want Photoshop kan geen ICO bestanden maken of lezen. Overigens is er wel een plugin die dat mogelijk maakt in Photoshop ico  maar ik heb het PNG bestand geupload bij een favicon generator http://tools.dynamicdrive.com/favicon/ en met een druk op de knop kon ik mijn favicon.ico bestandje downloaden. Hierna heb ik het favicon.ico in de root van mijn website gezet en toen werkte het als een tierelier!

1 reactie

  • Favicons zijn echt superleuk en ze maken je site best uniek. De laatste tijd werk ik er wat minder mee op websites maar het is wel een goed idee om deze Favicons weer aan mijn blogs vast te maken.

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!