6 Mar, 2011 - Wordpress    3 reacties

Een nieuwe jas

Op de tutorial site heb ik al verschillende WordPress thema’s gehad en bij de laatste verandering (de verhuizing) een aantal maande geleden was ik  er heilig van overtuigd dat ik het Estrada thema heel lang zou houden. Ik was er namelijk  erg mee in mijn nopjes en had er nogal veel werk aan gehad om het geschikt te maken voor de site.

Maar het Estrada thema van de tutorial site past helemaal niet bij de sfeer die ik voor mijn blog wil dus ben ik de afgelopen twee wken gaan surfen voor een nieuw WordPress thema.

Mijn voorkeur is deze keer uitgegaan naar een rustig thema, dus geen  poespas zoals een slider en dat soort dingen. En zo ben ik uiteindelijk uitgekomen bij de gratis thema’s van Sites5, lekker strak en functioneel.

Na verschillende thema’s bekeken te hebben leek Alltuts me wel de moeite waard en heb ik dat op mijn blog geïnstalleerd. Ik vond het zelfs zo mooi dat ik besloten heb om de tutorials site voortaan ook in dit thema weer te geven.

Het enige nadeel wat ik aan het thema vind zitten is dat ik niet rechtstreeks vanaf  de site (als ik ingelogd bent) een bericht kan  bewerken.  Dat heb ik opgelost door het volgende regeltje in de PHP bestandjes single.php en index.php toe te voegen.

<?php edit_post_link(‘BEWERKEN’); ?>

Hierdoor komt er  een linkje in het bericht op de site waarmee ik rechtstreeks naar het bericht bewerken gedeelte ga waar ik het bericht kan bewerken. Veel handiger en sneller dan de weg die ik via het dashboard moet gaan.

Zoals gewoonlijk heb ik het Engels in het thema zo veel mogelijk vertaald in het Nederlands. Daarnaast heb ik ook wat van de images vervangen door andere. Zo heb ik bijvoorbeeld het linkedin icoontje vervangen door een blip.fm icoontje.

Met een beetje rommelen in de PHP files en wat aanpassingen in de images ben ik dus een heel eind gekomen.

Het thema heeft leuke opties waaronder de mogelijkheid om een eigen logo te uploaden. Op deze manier heeft de site  een heel eigen smoel gekregen.

3 reacties

  • De nieuwe wordpress heeft ook een admin bar. Daar kun je ook artikelen mee bewerken en nog vele andere leuke dingen doen.

    • Yep, klopt idd maar ik vind het sneller gaan om op de link te klikken. Je kunt namelijk alleen een nieuw bericht toevoegen via de balk en niet een bericht bewerken. Daarvoor moet je eerst naar het dashboard en dan via menu berichten naar bewerken. Als je dan een ouder bericht wil gaan bewerken moet je ook nog eens door de pagina’s met berichten gaan navigeren dus vandaar het linkje 🙂

    • Hahaha, ik zie het nu pas goed dat bericht bewerken een apart kopje heeft… totaal overheen gelezen dus 😀

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!