2 Oct, 2014 - Breien    Geen reacties

Een iPad beschermhoes breien op de breiring

Ik had de breiringen  al een tijdje in huis maar nog steeds niets mee gemaakt. Maar sinds een aantal weken ben ik helemaal om. Loom knitting is echt superleuk om te doen! Naast de breiringen die ik bij de HEMA kocht vorig jaar heb ik ook een set breiramen gekocht bij Zeeman.

set-van-4-breiringen-45100225-product_rd-969874517

breiringen van de HEMA

Schermafbeelding-2013-10-20-om-14.31.21

breiramen van Zeeman

Het eerste wat ik gemaakt heb is een das op het blauwe breiraam. Ik heb hiervoor 3 draadjes gebruikt van een dun garen. Het breien op een breiraam kun je het beste zien als een soort punniken maar dan dus met heel veel pinnetjes. Je krijgt een luchtig breisel en dat is voor een das erg prettig.

Omdat het geheel zo lekker luchtig werd dacht ik dat als ik wat zou breien van echte wol en dan vervilten dat dat wel een mooi effect zou geven. Daarom besloot ik maar eens wat te exprerimenteren met wat bolletjes wol die ik nog had liggen en waarvoor ik nog geen bestemming had tot nu toe.

Voor het maken van de beschermhoes van de iPad heb ik de grootste breiring gebruikt van 41 pinnen. Ik heb 41 steken opgezet en ben daarna afwisselend averechtse met e tjes toeren (rechts) gaan breien.

In dit filmpje zie je hoe je dat doet:

Je krijgt dan ribbels zoals je krijgt als je bij gewoon breien steeds rechts breidt. In totaal heb ik  60 toeren gebreid. . De eerste 10 toeren heb ik in de blauwe kleur gebreid en daarna ben ik afwisselend blauw en roze gaan breien.  Ik heb garen van drops gebruikt. Ik heb 2 bolletjes Eskimo gebruikt een lichtblauwe en een donkerblauwe en voor de roze draad heb ik Lima gebruikt. Hiervan heb ik 2 donkerroze bolletjes gebruikt en 1 lichtroze. Ik gebruikte van Lima 3 draadjes tegelijk en van de Eskimo 1 draadje. De draadjes heb ik afgehecht en weggewerkt. Het was een groot los breisel.

Hierna heb ik afgekant en de onderkant aan elkaar gehaakt. Vervolgens heb ik de hoes binnenste buiten gekeerd en lekker heet gewassen in de wasmachine zonder wasmiddel op 60 graden. En dit is het resultaat.

ipad beschermhoes

 

ipad beschermhoes 1

 

En hij is echt superdik geworden. Een goede bescherming voor mijn iPad.

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!