5 Nov, 2013 - Breien    1 reactie

Breiwerk aan elkaar mazen

Om een mooie onzichtbare naad te maken kun je je breiwerk aan elkaar mazen. Hoe je dat doet zie je in deze instructie video. Het is een Engelstalige video maar hij is erg duidelijk. Ik heb de stappen die je moet nemen vertaald voor diegenen die het moeilijk vinden om de film in het Engels te volgen.


 

Zorg dat je het te mazen breiwerk verdeeld over 2 naalden. De draad moet aan de eerste steek van de achterste naald zitten.

Je begint als volgt:

Steek met de maasnaald averechts in de 1e steek van de voorste naald. Haal de draad door de steek. Ga dan naar de achterste naald en steek dan rechts in de 1e steek en haal de draad door de steek.

Daarna ga je als volgt verder:

(Steek rechts met de maasnaald in de eerste steek op de voorste naald en haal de draad door de steek. Laat de steek van de naald afglijden. Steek dan averechts in de volgende steek op de voorste naald, haal de draad door de steek maar laat de steek op de naald staan. Steek de maasnaald averechts in de eerste steek op de achterste naald haal de draad door de steek en laat de steek van de naald afglijden. Steek de maasnaald rechts in de volgende steek en haal de draad door de steek.)

Herhaal het gedeelte wat tussen de haakjes staat totdat alle steken op de naald op zijn.

1 reactie

  • Hoi! Ik ga voor het eerst een gebreide sjaal aan elkaar mazen, en dat moet wel goed komen dankzij deze tutorial, dank daarvoor! Ik vroeg me alleen al hoe veel draad ik over moet houden van mijn bol wol om de twee uiteinden aan elkaar te maken. Ik heb 32 steken op mijn naald zijn. Kun jij me misschien helpen? Dankjewel! Groetjes van Suzanne

Als je wat wilt zeggen dan kan dat hieronder!