Jul
27
2013

Zebra wallpaper

Voor de liefhebbers van zwart wit is dit wallpaper een aardig projectje om met Photoshop te maken. In deze les werk je met laagmaskers, laagmodus, je penseel, het typegereedschap, vervagen en  het transformatiegereedschap. Dat klinkt als behoorlijk wat maar het valt reuze mee. Hieronder zie je wat je gaat maken in deze les:

lost

Ik heb de volgende spullen gebruikt:

– Grunge sunburst
– Zebra
-Antsy pants font

Als je alles binnen hebt open je een document in Photoshop met een witte achtergrond. Ik heb 1920 x 1080 genomen voor mijn desktop. Open het grunge sunburst textuur en sleep of kopieer het in je document. Gebruik je transformatiegereedschap om het textuur mooi passend op je canvas te maken. (CTRL + T, schalen)

lost 1

Open de foto van de zebra en dupliceer of sleep de foto in je document. Zet de zebra een beetje links van het midden.

lost 2

Neem de toverstaf en zet de tolerantie op 10. Klik op de witte achtergrond in de zebra foto laag.

lost 3

Keer de selectie om en voeg een laagmasker toe aan de laag van de zebra. Het is nog niet helemaal perfect maar nu kun je in het laagmasker de oneffenheden bij gaan werken. Bestrijk het stukje van het achterwerk met wit zodat het tevoorschijn komt en haal witte deeltjes zoveel mogelijk weg. Laat de schaduw met rust. Het geeft niet als er nog wat wit omheen zit. Probeer de haartjes bij de kin zoveel mogelijk te behouden.

lost 4

Dupliceer de laag van de zebra en zet de laagmodus van de onderste laag van de zebra op vermenigvuldigen. Haal dan in de bovenste laag de schaduw en de witte randjes en andere oneffenheden weg. Zet de dekking van de onderste laag van de zebra op 34%. Als je tevreden bent over hoe je zebra eruit ziet ga je in de bovenste laag staan en klik je op het laagmasker met rechts. Kies voor laagmasker toepassen.

lost 5

Neem je vervagen gereedschap en bestrijk de randjes van de bovenste zebra laag zodat hij mooi in de achtergrond overvloeit.

lost 6

Maak een nieuwe laag aan onder de lagen van de zebra en zet daarin met een zacht rond penseeltje zwarte accenten onder de hoeven van de zebra.  Ik heb het in het voorbeeld rood gemaakt zodat je ziet wat ik bedoel. Zet de dekking van de laag op 88%.

lost 7

Selecteer een rechthoek en maak een nieuwe laag aan boven de laag van het sunburst texture en vul de laag met wit. Vervaag de laag met 7 px Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN. Zet dan de vulling van de laag op 0%. Je ziet nu de witte laag niet meer.

lost 8

Voeg aan de laag van de witte rechthoek een kleurbedekking als laagstijl toe:

lost 9

Zet de dekking van de laag op 50%.

Tik dan met het lettertype Antsy pants in 300 px grootte de tekst. Kleur maakt niet uit ik heb wit genomen. Schuif de tekst op de plaats zorg dat de tekst voor ongeveer de helft boven een witte baan en met een helft boven een zwarte baan zit. Selecteer de pixels van de tekst en ga in de laag van het grunge textuur staan. Kies in menu BEWERKEN voor KOPIËREN. Ga dan in de tekstlaag staan en kies voor PLAKKEN. Je hebt nu de tekstlaag bedekt met het textuur dus je ziet even niets.

lost 11

Schuif de tekst een stuk naar links zodat de zwarte letters boven een witte baan komen en de witte letters boven een zwarte baan. Roteer en schaal de tekst totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is in het voorbeeld.

lost 12

 Voeg dan deze laagstijlen toe aan de laag van de tekst:

lost 13

lost 14

En daarmee ben je aan het eind van deze tutorial gekomen.

lost

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie