Dec
18
2014

Spelen met letters voor de feestdagen

Het is weer bijna kerstmis dus de hoogste tijd om een kaartje te maken. Dit jaar heb ik gekozen voor tekst met kerst patroontjes. Het ziet er mooi uit en wat ook wel fijn is, je hebt er niet zolang werk aan. Verder kun je natuurlijk eindeloos variëren met verschillende lagen letters met verschillende patroontjes als je dat mooi vind. Ik heb het simpel en strak gehouden. Het is het mooiste om een stevig lettertype te gebruiken zodat je patroontje er leuk op uitkomt.

Hieronder zie je wat ik ervan gemaakt heb:

kerstmis

Ik heb de volgende spullen gebruikt voor het maken van de kaart:

-Christmas pattern nr2
-christmas pattern_Divenadesign
-Rocky road font
-Wacky action btn font

Open een nieuw document in Photoshop van 1920 x 1080 px, 72 px/inch en dubbelklik op de achtergrond laag. Geef de achtergrondlaag een patroonbedekking met het beige patroon uit de set van de Christmas patterns diva design.

kerstmis 1

Tik dan 2015 met het lettertype Rocky Road in grootte 800. Ik heb zwart genomen want ik wil dat later nog gebruiken voor de schaduwlaag onder de tekst. Dupliceer de tekstlaag 2x en zet de twee kopielagen hierna uit.

kerstmis 2

Voeg aan de laag van de cijfers de volgende laagstijlen toe:

kerstmis 3

kerstmis 4

kerstmis 5

kerstmis 6

Zet een van de kopie lagen aan en schuif de kopielaag onder de tekstlaag met de laagstijlen.Draai de laag verticaal om met je transformatiegereedschap en schuif de laag naar beneden.Zet de tekstlaag om naar pixels door met rechts op de laag te klikken in je lagenpalet en te kiezen voor tekst omzetten naar pixels. Vervorm dan de tekstlaag met je transformatiegereedschap totdat je zoiets hebt als hieronder in het voorbeeld te zien is. Vervaag de schaduwlaag met 10 px Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN. Zet de dekking van de laag op 11%.

kerstmis 7

Zet nu de tweede kopie laag aan met de cijfers en schuif deze onder de laag met de laagstijlen. Schuif de laag 5 pixels naar beneden met je verschuiven gereedschap. (druk 5 x op het pijltje naar beneden)

Voeg aan de kopie laag een lijn als laagstijl toe:

kerstmis 8

Maak onder de lagen van de tekst en de schaduw een nieuwe laag aan en trek met je rechthoekige selectiekader een rechthoek zoals hieronder te zien is in het voorbeeld. Vul de selectie met een kleur naar keuze. Maakt niet uit welke want de laag wordt zo dadelijk met een patroon bedekt.

kerstmis 9

Geef de laag van de rechthoekige strook de volgende laagstijlen:

kerstmis 10

kerstmis 11

Tik je tekst in het Wacky Action font boven de rechthoekige strook in grootte 72 pt en kleur #2a6d06. Voeg aan de tekstlaag een schuine kant en reliëf toe:

kerstmis 12

En klaar is je kaart! Fijne feestdagen!

kerstmis

Aanverwante berichten

Jumbojet

7 Reacties +REACTIE GEVEN

 • mooi kaartje en leuke letters!

 • beste jumbojetje

  ik wil photoshop cs6 voor een macbook downloaden waar doe je dat?

  alvast bedanktv

  • beste jumbotje,
   ik vind niks meer van U ,
   doe ik misschien iets niet goed ?
   ik vind je lesjes zo leuk
   groetjes

 • Hey Jumbojet,
  Ik heb dit bericht ook geplaatst bij een grungry stempel maar ik wist niet in hoevere u terug kijkt naar die oudere berichten, daarom wil ik dit bericht hier ook graag plaatsen.
  Ik heb vind deze stempel zo mooi dat ik deze vorm zou willen gebruiken voor mijn Profielwerktuk, ik heb echter een klein probleem en dat is dat de laptop die ik momenteel gebruik erg langzaam en slecht is. Zou u als het mogelijk is een verzoekje willen inwilligen voor mij? Ik zou het helemaal top vinden als u zo een stempel in het rood met de tekst ENCRYPTED zou willen maken.Ik heb op verschillende online photoshop site geprobeerd om het juiste effect te krijgen maar ik strand in 9/10 gevallen al bij stap 2 omdat dat niet mogelijk is. U zou me enorm helpen als u zo een stempel voor mij zou kunnen maken.
  Ik hoop dat u de tijd ervoor heeft en het ziet zitten om dit te doen voor mij.
  Alvast bedankt.
  mvg,
  Tristan

 • beste
  ik zou graag een gekleurde realistische tattoo van een bloem met enkele groene bladeren plaatsen op een blote rug, op het net vind ik wel één en ander, maar echt duidelijke uitleg, graag in het nederlands heb ik nog niet gevonden
  is het mogelijk om mij een beetje op weg te helpen, of een site waar ik info in het nederlands vind

  alvast bedankt

 • Leuk om te maken alleen wacky action btn font lukte mij niet dat te downloaden;
  dank je wel lunatje.

 • Mooi kaartje

Reageer

Archief

Categorie