Sep
16
2012

Roze verloop tekst effect

Speciaal voor de beginnende Photoshopper een eenvoudig teksteffect. In deze les werk je met het typegereedschap en je penseel en maak je gebruik van lagen en  laagstijlen. Het lettertype wat je gebruikt voor deze oefening zit gewoon standaard in Windows. Hieronder zie je wat je gaat maken, een roze verloop tekst effect.

 

Open een nieuw document in Photoshop van 750 x 500 pixels, 72 px/inch met een witte achtergrond.

We beginnen met het maken van de achtergrond. Om de achtergrondlaag te kunnen bewerken dubbelklik je in je lagenpalet op de achtergrondlaag. Hierdoor wordt deze ontgrendeld. Er verschijnt een venster en in dat venster heet de laag nu laag 0. Verander de naam van de laag in achtergrond en klik op OK. Je ziet nu in je lagenpalet dat het slotje bij de achtergrondlaag is verdwenen. De laag is nu te bewerken.

klik om te vergroten

We gaan de laag bewerken met een laagstijl. Hiervoor klik je op het laagstijl icoontje onderaan in je lagenpalet. Kies in het menu wat nu verschijnt voor verloopbedekking. Dubbelklik op het rechthoekje achter verloop. Je kunt nu de kleuren aanpassen van je verloop. Klik op de kleurenstop aan de linkerzijde. Je ziet dan dat de kleur zichtbaar wordt.

Verander de kleur bij de top aan de linkerzijde in # en aan de rechterzijde in #a604a0 en aan de rechterzijde in #f696f3.

Klik nu weer op de linker stop en klik dan op locatie. Je ziet nu in het midden een ruitvormig icoontje verschijnen. Hiermee kun je het middelpunt van de kleuren verschuiven. Klik op het kleurmiddelpunt icoontje zodat het zwart van kleur wordt. Geef als middelpunt waarde 60% in zodat de donkere kleur wat meer aanwezig dan de lichte kleur.

Om de achtergrond wat levendiger te maken geven we hem een lichtinval vanaf linksboven. Dit doen we met behulp van het penseel . Neem als voorgrondkleur wit #ffffff en stel het penseel in de opties balk als volgt in:

Maak een nieuwe laag aan door op het nieuwe laag icoontje te klikken onderaan in je lagenpalet en zet dan met je penseel een afdruk in de linkerbovenhoek van je canvas.

Klik nu op het horizontale typgereedschap en tik je tekst. Hieronder zie je mijn instellingen die ik in de optiesbalk heb ingegeven.

Om de tekst precies in het midden van je canvas te krijgen doe je het volgende. Blijf in je tekstlaag staan en toets CTRL + A zodat je hele canvas geselecteerd wordt.  Kies dan in menu LAAG voor LAGEN UITLIJNEN OP SELECTIE en vervolgens kies je voor HORIZONTALE  MIDDELPUNTEN en je ziet je tekst verspringen naar het middelpunt.

Zo nu gaan we de tekst met laagstijlen bewerken zodat hij veranderd in inzet tekst.

Klik op het laagstijl toevoegen icoontje en voeg de volgende laagstijlen toe:

Een verloopbedekking met de volgende kleuren #970791 en #f671f1. Zet het kleurenmiddelpunt op 30%.

Voeg nu een schaduw binnen als laagstijl toe gebruik kleur #9a1594:

Dan voeg je een slagschaduw toe die je als volgt instelt:

Hierna schuine kant en reliëf met kleuren #f69cf2 en #9a0b94:

En als laatste een lijn met kleur #c842c2:

Dat maakt het tekst effect helemaal af!

Varieer gerust eens met andere kleuren 🙂

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie