Feb
7
2009

No smoking animatie

Ook zo’n hekel aan dat gerook? Hou je werkruimte rookvrij met de volgende animatie.

OK, aan de slag!

Je begint heel eenvoudig met het zoeken van een plaatje met een sigaret, die vindt je genoeg in google zoeken naar afbeeldingen op het internet.

Je gebruikt nu je penseel en tekent in een nieuwe laag wat rook boven je sigaret. Ik heb een zacht penseel in een lichte grijze tint genomen van 5 px.

Dubbelklik op de laag en dan krijg je het laagstijl venster waarin je de volgende waarden ingeeft. Het patroon heet moleculair en zit standaard in Photoshop.

klik om te vergroten

Hierna zet je de dekking van de laag op 50% het ziet er nu zo uit:

Kies bij aangepaste vormen voor de cirkel met de streep erdoor. Zorg dat je in vormlagen staat en kies een mooie rode kleur. Trek de cirkel mooi over je sigaret heen.

Nu komt het grote werk, je moet de cirkel in kleine stukjes gaan verdelen en die in verschillende lagen gaan plakken. Hierna ga je de schuine streep in het midden ook in kleine stukjes verdelen die je in verschillende lagen plakt. Voeg aan de laag van de rode cirkel een laagmasker toe door op het laagmasker toevoegen icoontje te klikken onderaan in je lagenpalet. Er komt een wit vierkantje naast je vormlaag te staan. Deze laag verberg je door op het oogje te klikken.

voordat  je aan de cirkel begint maak je de rook animatie. Je dupliceert je rooklaag en in de kopie rooklaag ga je naar  de patroonlaagstijl. Klik op de laagstijl zodat het scherm van de patroonbedekking in beeld komt. Je kunt nu met je muis in je werk het patroon een beetje verschuiven zodat de rook wat verandert. Deze laag dupliceer je weer en je verandert het patroon op de rook nog een keer.

Ga je naar werkruimte video en film.

klik om te vergroten

Het eerste frame zet je op 0,2 sec vertraging en dupliceer je. Je zet in het eerste frame de eerste rooklaag zichtbaar in de tweede de tweede en in de derde de derde rooklaag. De frames stel je in op 0.2 sec. vertraging. Deze drie lagen dupliceer je 5 keer een zodat je een totaal van 15 frames hebt. Speel de animatie af dan zie je dat de rook nu een beetje kringelt.

Hierna ga je aan de slag met de cirkel, je verbergt de hele cirkel met je masker door deze te vullen met zwart (op het masker vierkantje gaan staan en het vulemmertje met zwart gebruiken) en gaat daarna vanaf  het derde plaatje steeds een stukje zichtbaar maken door met een wit penseel over dat gedeelte te gaan wat je zichtbaar wilt hebben.  Iedere keer in ieder frame dupliceer je de laag en zet je in ieder frame de laag aan die je zichtbaar wilt hebben. Je hebt dus van het plaatje 11 verschillende lagen. Het laatste frame, frame 15 is de rode kring hetzelfde als frame 14.

Speel je animatie af en sla hem daarna op voor web en apparaten als gif file.

Veel plezier met je niet roken filmpje!

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

  • Hoi Jumbojet,

    Onder het genot van een sigaretje, heb ik met veel plezier deze animatie gemaakt. De rode cirkel gaf wat problemen. Maar als je het een paar keer doet en vooral goed lezen, kom je er wel uit. Voor een nieuweling als ik doe je wat er staat, maar het begrijpen duurt (bij mij) wat langer.

    Groetjes André

    • Hahaha LOL 😀 ga door met Photoshoppen en stop met roken! Groetjes en veel plezier van de animatie, Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie