Jan
27
2012

Een kaart voor Valentijnsdag

Maar één keer per jaar is het Valentijnsdag maar je kunt natuurlijk ook zomaar eens een lieve kaart maken voor je hartendief. Daarnaast is het maken van deze kaart een gevarieerde oefening dus twee vliegen in één klap! Je werkt in deze les met je penseel, laagstijlen, laagmaskers, het transformatie gereedschap, de pen, het typegereedschap, filters, dekking en laagmodus. Het eindresultaat zie je hieronder. Een liefdesverklaring voor Valentijnsdag:

 Voor het maken van deze kaart heb ik de volgende spulletjes gebruikt:

Grunge paper texture nr 4 
Vintage paper texture magenta 
Webtreats metal patterns(download het pattern!)
Skittles N Beer NF font 
Hearts brush
Valentines brushes

Als je alles hebt geïnstalleerd start je Photoshop op en open je een nieuw document van 1000 x 1500 px, 72 px inch. Open het grunge paper textuur en sleep of kopieer het in je document. Maak het passend voor je canvas met je transformatiegereedschap. (CTRL + T, schalen) Open dan het magenta vintage paper textuur en sleep of kopieer dat in je document. Maak het textuur passend en zet daarna de laagmodus van de laag van het textuur op zwak licht.

Neem van je vormen de rechthoek en trek de vorm over je canvas. Zorg dat je nog een randje van de achtergrond ziet. De kleur die je neemt maakt niet uit want je gebruikt de vorm alleen maar voor het maken van een pad. Ga nu naar het tabblad paden in je lagenpalet en sleep het pad naar beneden naar het nieuwe pad icoontje. Je hebt nu een pad gemaakt dat je zo meteen gaat gebruiken. Ga in het nieuwe pad staan zodat het actief is en ga terug naar je lagenpalet. Je kunt nu de laag van de vorm weggooien je hebt hem niet meer nodig. Je ziet nu het pad dat je gemaakt hebt. Een rechthoekige vorm die wat kleiner is als je canvas.

Maak een nieuwe laag aan en noem deze rand hartjes. Stel je penseel in op het heart 2 van 47 px van het set van de hartjes brush. Ga dan naar je penselen palet en stel het penseel als volgt in:

Zet de voorgrondkleur op #cf0303. Klik nu op het icoontje van de pen en klik dan met rechts op je werk en kies voor pad omlijnen. Omlijn het pad met je penseel en zorg dat druk simuleren uit gevinkt staat! Je kunt nu het pad verwijderen want je hebt het niet meer nodig.

Voeg aan de laag van de rand hartjes een slagschaduw gebruik als kleur #cf08bf en stel in als hieronder te zien is:

Zet met kleur #cf0202 en het hart uit de valentines brushes een afdruk in een nieuwe laag. Dupliceer de laag en zet de kopielaag uit. Die gaan we later gebruiken :). Voeg aan de originele laag een laagmasker toe en zet in het laagmasker wat afdrukken met verschillende hartjes uit het haerts brushses set. Doe dat naar eigen inzicht.

Zet nu de laag van het kopie hart aan en voeg aan de laag van het kopie hart de volgende laagstijlen toe:

Zet de vulling van de laag van het kopie hart op 50%. Hierdoor zie je de laag van het hart eronder tevoorschijn piepen. Selecteer de pixels van het kopie hart en maak een nieuwe laag aan onder de originele laag van het hart. Noem de laag schaduw. Vul de selectie in de schaduw laag met zwart. Verplaats het zwarte hart een stukje naar onder en naar rechts en vervaag het hart hierna met 5 px Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN.

Voeg aan de schaduw laag een laagmasker toe en bestrijk het hart zodat er geen donker accent onder het hart te zien is alleen er naast. Zet de dekking van de laag op 15%.

Zet nu in met verschillende rood en roze tinten afdrukken in een laag met verschillende brushes uit de hearts set. Ik heb de kleuren #f60e0e, #890b0b, #c53939, #f78c8c, #c2200c, #ee073e, #e63303 en #cf0303 gebruikt. Groepeer de lagen van het grote hart en de kleine hartjes in een groep de je hartjes noemt.

Zet nu in verschillende tekstlagen met het lettertype Skittles N Beer in kleur #ee7f7f de tekst van het kaartje. Ik heb voor “Ik” en “van” grootte 200pt genomen. Voor “jou” heb ik drie verschillende lagen gebruikt en als grootte 300 genomen. In totaal heb ik dus vijf verschillende tekstlagen gebruikt. De laag “van”heb ik geroteerd zodat hij mooi langs het hart past en de drie losse letters van “jou”heb ik geroteerd en geschoven totdat het er zo uitzag als hieronder te zien is:

Voeg dan aan een van de tekstlagen de volgende laagstijlen toe:

Groepeer tot slot de vijf tekslagen in een groep die je tekst noemt.

En dat is dat, je kaart is af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie