Oct
27
2013

Spookachtige collage voor Halloween

Het is bijna zover dus nog eentje op de valreep voor Halloween. Deze collage is een leuk werkje met dit herfstachtige weer. Naast de collage maak je ook nog eens een heel mooi tekst effect. Je werkt in deze les met maskers, je penseel, aanpassingslagen, het transformatiegereedschap, laagstijlen, het verloopgereedschap, filter en met de laagmodus en laagdekking. Hieronder zie je wat je gaat maken.

halloween tekst

Voor het maken van de collage heb ik de volgende spullen gebruikt:

-Random bat brushes
-Ruine
-Angstige man
-Vignette old paper textures, ik heb nr 9 van de set gebruikt
-Mister sirloin BTN rare font

Als je alles hebt gedownload open je een nieuw document in Photoshop. Ik heb 1920 x 1080 genomen, 72 px/inch met een witte achtergrond. Open de foto van de ruïne en sleep of kopieer de foto in je document. Neem je transformatiegereedschap en schaal de foto kleiner totdat je zoiets hebt als hieronder te zien is. Doe hetzelfde met de foto van de angstige man.

halloween 1

Voeg aan de laag van de foto van de angstige man een laagmasker toe. laagmasker-toevoegenTrek in het laagmasker een lineair verloop met je verloopverloop gereedschap. Maak je geen zorgen als de muur doorschijnt door de foto van de man, dat fiksen we later op het eind van de les wel.

halloween 2

Voeg boven de laag van de angstige man een nieuwe laag toe en neem je penseel. Stel het af op 0% hardheid, ongeveer 15 px grootte en zet de dekking op 9%. Zet de voorgrondkleur op zwart en maak de hoek boven de man zwart. Bestrijk ook het gezicht van de man een beetje op de lichte plekken.

halloween 3

Neem het typgereedschap en gebruik het font mister Sirloin BTN rare in grootte 300 pt. De kleur maakt niet uit want je gaat de tekstlaag dadelijk bedekken met laagstijlen dus daar zie je niets meer van.

halloween 4

Voeg aan de laag van de tekst de volgende laagstijlen toe:

halloween 5

halloween 6

halloween 7

halloween 8

Met dit als resultaat:

halloween 10

Voeg nu een aanpassingslaag toe door op het icoontje opvullaagonder aan je lagenpalet te klikken en kies voor volle kleur. Neem als kleur #39ea09. Zet de laagmodus van de volle kleur laag op zwak licht en de dekking op 63%.

halloween 11

Voeg nog een aanpassingslaag toe en kies nu voor verloop toewijzen. Stel het  verloop in zoals hieronder te zien is in het voorbeeld en zet de laagmodus van de laag op zwak licht.

halloween 12

Open het vintage vignet paper texture en dupliceer het texture in je document boven alle andere lagen. Roteer het texture 90 graden naar rechts met je transformatiegereedschap en schaal het passend op je canvas. Zet de laagmodus van de laag van het texture op zwak licht.

halloween 13

Maak een nieuwe laag aan boven alle andere lagen en zet met een rode kleur naar keuze (ik heb #f12b25) genomen met een klein hard penseeltje van ongeveer 1-3 px grootte wat adertjes in de ogen.

halloween 14

Dupliceer de laag van de getekende rode adertjes en vervaag de kopielaag met 10 px Gaussiaans via menu FILTER-VERVAGEN.

Zet de laagmodus van de originele getekende adertjes op vermenigvuldigen en zet de dekking van de laag op 29%.

halloween 15

Maak een nieuwe laag aan en zet de voorgrondkleur op zwart. Neem wat verschillende vleermuizen uit de random bat brush set en zet wat afdrukken in de laag, doe dat naar eigen inzicht.

halloween 16Ga tot slot naar de laag van de foto van de angstige man en werk in het laagmasker de gedeelten van het gezicht met een wit penseeltje bij in het masker waar de foto van de ruïne teveel doorschijnt.

halloween 17

halloween 18

Dat maakt het plaatje helemaal af!

halloween tekst

Aanverwante berichten

Jumbojet

1 Reactie +REACTIE GEVEN

  • Weer lekker gewerkt! De volgende verrassing komt er hopelijk snel aan.

    Groeten en bedankt,

    Aart

Reageer

Archief

Categorie