Oct
6
2012

Papegaaitje leef je nog? Spelen met aanpassingslagen


Aanpassingslagen zijn zo handig! Je kunt op een hele eenvoudige manier mooie effecten realiseren op je foto’s. Snel en niet moeilijk dus gelijk even aan de slag met je foto’s. In het voorbeeld gebruik ik de aanpassingslaag verloop toewijzen maar je kunt dat natuurlijk met allerlei andere aanpassingslagen toepassen. Gewoon lekker experimenteren en kijken wat voor jou foto het leukste is. In deze les gebruik je aanpassingslagen, je penseel, het laagmasker en dekking. Hieronder zie je de foto die ik aangepast heb en de verschillende stappen die ik in de tutorial zet in een animatie weergegeven.

De foto die ik gebruikt heb kun je hier downloaden.

Open de foto in Photoshop en klik onderaan in je lagenpalet op het aanpassingslaag toevoegen icoontje. Kies in het dropdownmenu voor verloop toewijzen.

Neem nu je penseel en schilder in het laagmasker van de aanpassingslaag over de papegaai en de boomstam waar hij op zit. Hierdoor beïnvloed de aanpassingslaag verloop toewijzen alleen de omgeving van de papegaai.

Dupliceer nu de verloop toewijzen laag en klik op de laagthumbnail. Je kunt nu het verloop gaan bewerken door op de rechthoekige balk te klikken.

Klik naast een kleurenstop om een stop toe te voegen. Zet de locatie van de stop op 26%.

Klik op het kleurvakje en stel de kleur in. Hieronder zie je welke kleur ik gebruikt heb. Voeg daarna nog een stop toe en stel in zoals in het onderste plaatje van het voorbeeld hieronder te zien is.

NB: De gebruikte kleur is #f6ce95.

Zet de dekking van de laag op 50% zodat je een subtiel kleur effect krijgt op de zwart witte achtergrond.

 En op deze manier kun je dus kleureffectjes op je achtergrond aan brengen. Experimenteer naar hartenlust met kleuren.

Aanverwante berichten

Jumbojet

Reageer

Archief

Categorie