Mar
3
2010

Miep Miep

Het transformatie gereedschap is een van de handigste gereedschappen in Photoshop. Je kunt er werkelijk geweldige dingen mee voor elkaar krijgen. Vergroten, draaien, spiegelen, je kunt het zo gek niet bedenken, het is allemaal mogelijk. Als je wat handiger met het transformatie gereedschap wilt worden is dit zeker een goede oefening. Ik heb twee foto’s gebruikt  van een slapende poes Miep om onderstaande collage te maken:

OK, aan de slag. Zoek twee foto’s die je wilt gebruiken voor de oefening. Open de eerste foto dubbelklik op de achtergrondlaag om deze te ontgrendenlen. Houdt de CTRL toets ingedrukt en klik dan op het icoontje onder aan in je lagenpalet om een nieuwe laag te maken onder de laag van de foto Vul de laag via menu BEWERKEN-VULLEN met wit. Ga dan naar menu AFBEELDING-CANVASGROOTTE vergroot je canvas tot 125 procent zowel in de hoogte als in de breedte:

Klik op het laagstijlicoontje terwijl je in de laag van de foto staat onder aan in je lagenpalet en kies voor schuine kant en reliëf:

NB: kleur #bebebe en #000000

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de foto en vul deze met je vulemmertje met kleur #f9f4c1. Ga in de laag van de foto staan en CTRL + klik waardoor je de pixels van de laag selecteert. Vervolgens ga je dan naar de laag van de kleur die je zojuist hebt gemaakt en delete je de selectie:

Voeg aan de gekleurde laag de volgende laagstijlen toe:

NB:  kleur #f4ca71

Neem voor de patroonbedekking het standaard in Photoshop zittende set artistieke oppervlakten:

Het ziet er nu zo uit:

Maak nu een nieuwe laag aan boven de witte laag ga in de foto laag staan en toets CTRL+E in zodat je de lagen samenvoegt. Hierna ga je in de gekleurde laag staan boven de foto laag en voeg je de gekleurde laag samen met de foto laag. Hernoem de laag in foto 1:

Sla het bestand op als foto 1 en sluit het hierna. Open nu de tweede foto ontgrendel de achtergrondlaag en maak een nieuwe laag aan onder de fotolaag, vul deze met wit. Vergroot het canvas met 25% in de hoogte en de breedte. Voeg aan de laag van de foto de volgende laagstijl toe:

NB: kleur #ebe6e6 en #000000

Maak een nieuwe laag aan boven de laag van de foto en vul de laag  met kleur #f9f4c1. Haal het gebied van de foto weg uit de gekleurde laag zoals je eerder deed bij foto 1 en vergroot het canvas nog een keer  met 25 %. Voeg aan de witte laag een patroonbedekking toe. Ik heb hiervoor een van deze set Summer Vol. 2 genomen. Patronen kun je eenvoudig in Photoshop zetten door deze in de map  PROGRAM FILES-ADOBE- ADOBE PHOTOSHOP(JOUW VERSIE)-VOORINSTELLINGEN-PATRONEN te zetten.

Voeg aan de gekleurde laag de volgende laagstijlen toe:

Voeg ook nog een kleurbedekking toe aan de laag, gebruik daar dezelfde instelling voor als dat je bij foto 1 gebruikte.

Open nu foto 1 en sleep de laag van foto 1 in het document van de tweede foto. Verklein de laag van foto 1 met je transformatie gereedschap (CTRL +T schalen) tot het er ongeveer zo uitziet, ik heb verkleind tot 25% van de grootte:

Geef de laag van foto 1 een lijn als laagstijl:

NB: kleur # a79878

Selecteer je verplaats gereedschap en druk dan terwijl je de ALT toets ingedrukt houdt 5x op de pijltjestoets naar boven. Hiermee kopieer je de laag en schuif je de laag 1 px naar beneden. Zorg dat je in de bovenste laag staat en druk dan 5x op de pijltjes toets naar links zodat je een 3d effect krijgt op de lijst. Ga dan in de bovenste laag staan van de foto 1 kopie lagen en houdt de SHIFT toets ingedrukt. Klik dan op de onderste foto 1 laag en ga naar menu LAAG- LAGEN GROEPEREN. Noem de groep foto 1.

Je kunt nu de hele groep gemakkelijk verschuiven naar de plek waar je deze wilt hebben. Hierna kies je in menu BEWERKEN-TRANSFORMATIE-ROTEREN dan geef je een beetje PERSPECTIEF en VERVORM je totdat je tevreden bent. Hierna schuif je foto 1 groep op zijn plek totdat het er ongeveer zo uitziet als hieronder in het voorbeeld:

Maak een nieuwe laag aan onder de groep van foto 1 en noem de laag schaduw. CTRL + klik op een van de lagen in de groep van de foto 1 en vul de selectie in de nieuwe laag met zwart. Hierna ga je met TRANSFORMEREN-VERVORMEN de schaduw laag vervormen. Als de schaduw naar wens is ga je in menu FILTER-VERVAGEN-GAUSSIAANS VERVAGEN:

Tot slot zet je de dekking van de laag van de schaduw, boven in je lagenpalet, op 10%, dat maakt het weer helemaal af!

Aanverwante berichten

Jumbojet

2 Reacties +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie