Jul
4
2013

Filters terug in menu filter zetten in Photoshop CS6 en CC

Photoshop CS6 heeft niet alleen een nieuw smoeltje gekregen maar heeft ook in menu balk wat wijzigingen aangebracht. Een ervan is de wijziging bij menu FILTER. In menu FILTER kun je nu niet langer meer direct naar een aantal filters navigeren maar je moet deze via de filtergalerij benaderen.  Ook zijn een aantal filters niet meer aanwezig in de groepen die je wel ziet. Gelukkig zitten de vermiste filters nog wel allemaal in Photoshop en zijn ze via de filtergalerie wel te benaderen.

filter 1

Op zich is dit nog wel te overkomen  en de meeste mensen zullen het geen probleem vinden maar het is lastig als je bijvoorbeeld met slimme objecten werkt. Met slimme objecten kun je namelijk in het laagmasker van het betreffende filter verfijningen aanbrengen.

In het voorbeeld zal ik je laten zien wat het probleem is als je via de filtergalerie de filters toepast op een slim object.

Eerst zet ik de foto van de vrouw die ik open heb in Photoshop om in een slim object. Dit doe ik door met rechts te klikken op de laag en te kiezen voor omzetten in slim object.

filter 2

In dit voorbeeld neem ik het halftoonraster uit de groep schets.

filter 3

Normaal gesproken staat er bij het slimme filter welk filter je gebruikt hebt. In dit geval is dat niet zo’n punt omdat ik maar één filter heb toegepast uit de filtergalerie maar als ik er meer heb gebruikt zie ik bij alle slimme filters filtergalerie als naam staan en dat is  niet handig.

filter 4

Natuurlijk kun je gewoon in het slimme filter werken maar je ziet niet zo goed waar je mee bezig bent en later weet je ook niet meer precies welke filters je gebruikt hebt. Gelukkig heeft Adobe de mogelijkheid gegeven om de filters weer terug in menu FILTER te zetten zodat je dit probleempje eenvoudig op kunt lossen als je er tegen aan loopt.

Ga hiervoor naar menu BEWERKEN-VOORKEUREN en kies daar voor PLUG-IN’s

filter 5

Vink het hokje aan linksboven om alle filtergalerie groepen en namen te tonen.

filter 6

Om de nieuwe instelling te activeren moet je wel Photoshop opnieuw opstarten. En zoals je ziet staan ze er nu allemaal in!

filter 7

En als je dan meerdere filters gebruikt bij een slim object zie je keurig welk filter je gebruikt hebt.

filter 8

filter 9

Aanverwante berichten

Jumbojet

8 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Als ik naar voorkeuren ga dan plug ins, krijg ik een iets andere afbeelding dan die hier boven. Heb geen hokje wat ik kan aanvinken met de titel “alle Filter groepen en namen delen.
  Ook het intergreren van nieuwe plug ins, is, voor mij, onmogelijk.

 • jumbojet hoe kan ik externe filters die ik in een map heb staan zetten in photoshop CC
  ik kan het niet bij plugins hoe moet dat

  • De plugins moet je installeren en dan aangeven dat ze in de map plugins moeten staan. Als het goed is zit er een installatieprogramma bij de filters.
   grtz,
   JJ

 • […] Filters terug in menu filter zetten in Photoshop CS6 en CC « Jumbojet's Photoshoptutors […]

 • Weer iets bijgeleerd ! Hartelijk dank Jetje !!!

 • Jetje ik heb externe filters en in een externe map gezet en toen met voorkeuren gedaan. Werkt prima. Maar kan ik de standaard filters dus uit filter galerie ook in de externe map zetten? Zo ja waar vind ik die? Bedankt Nelly

  • Ik heb dat nog nooit geprobeerd. Zie daar ook het voordeel niet van eerlijk gezegd. Filters staan in map ReQuired – plug ins- filters.
   Grtz,
   JJ

Reageer

Archief

Categorie