Nov
18
2012

CS6 looks veranderen

Photoshop heeft de nieuwste versie CS6 een hele andere look gegeven. Het ziet er heel anders uit veel donkerder de meningen zijn er verdeeld over. Er zijn mensen die het helemaal geweldig vinden maar anderen vinden het niet prettig.  Gelukkig is Adobe zo aardig geweest om de mogelijkheid te bieden om dit naar gelieven in te stellen. Als je liever de oude looks wilt omdat je daar fijner mee werkt dan kun je heel eenvoudig de verschijning veranderen. Ga naar menu BEWERKEN-VOORKEUREN-INTERFACE

Je krijgt dan dit scherm waar je kunt kiezen voor het oude vertrouwde lichtgrijs als je dat wilt:

En dan ziet het er zo uit:

Je kunt het nog simpeler veranderen als je met rechts op het canvas (de grijze rand) klikt. Standaard is dan de kleur die je net hebt ingesteld in het vorige scherm.

En je kunt ook nog  je lievelingskleur instellen als canvaskleur als je dat leuker vindt:

Aanverwante berichten

Jumbojet

6 Reacties +REACTIE GEVEN

 • Hallo JJ
  ik heb een vraagje dat eigenlijk niks met dit lesje te maken heeft…..
  Maar als ik het gereedschap verdraaien (via -bewerken-transformatie-verdraaien) wil gebruiken,dan krijg ik een raster te zien,maar dat raster heeft grote vierkanten,kan ik dat ergens veranderen in kleinere gaten(rasterwerk) ??
  Dan kan je precieser werken,ik heb al eens een lesje gemaakt,en in dat voorbeeld was het raster ook veel fijner Maar ik krijg dat niet voorelkaar,
  weet jij misschien hoe ik dat kan veranderen????
  ik werk met CS6
  Alvast reuze bedankt , liefs coby

  • Hoi Coby,
   Het fijne raster krijg je bij marionet verdraaien. Bij verdraaien heb je standaard dit raster.
   grtz
   JJ

 • Ha Jet, fijne tutorials verzorg je altijd voor ons ! Ik zag tot mijn schrik dat CS6 er al is. En ik heb nog CS4. Is het mogelijk om de CS4 tutorials te vinden via de zoekfunctie? Of moet ik op datum zoeken om alleen CS4 te vinden?

  groeten van Betty

  • Hi Betty,
   Als een les niet door een oudere versie gemaakt kan worden dan zet ik dat er altijd bij. De meeste lessen kunnen door alle versies van cs gemaakt worden.
   Grtz,JJ

 • En als je geen canvas wilt even in het menu venster bij het onderdeel toepassingsframe het vinkje weghalen.

Reageer

Archief

Categorie