Mar
17
2009

Maak een striptekening van een foto

Een striptekening maken van een foto is helemaal niet zo moeilijk in Photoshop. Met een paar simpele handelingen en een mooi font heb je in een handomdraai een leuk effect. Hieronder het eindresultaat van deze les:

Ik gebruik hiervoor een foto van mijn kleine vriendje:

OK, daar gaat ie weer. Het mooiste effect krijg je door een foto te verkleinen naar een breedte van 800 pix bij 600 pix. Dit verander je in menu AFBEELDING-ABEELDINGSGROOTTE. Dupliceer de fotolaag en ga dan naar menu FILTER-ARTISTIEK-POSTERRANDEN en stel dan in zoals hieronder in het voorbeeld. NB dit geeft voor deze foto een mooi effect maar kan voor de door jouw gebruikte foto helemaal anders zijn dus speel daar een beetje mee.

Deze foto heeft veel wit in zich daarom heb ik de waarden vrij hoog ingesteld, als je een donkere foto gebruikt zullen de waarden naar alle waarschijnlijkheid lager ingesteld moeten worden.

Hierna ga je in het menu naar AFBEELDING-AANPASSINGEN-HELDERHEID/CONTRAST en geef je de volgende waarden in:

Dan gebruik je nog een filter waardoor de foto echt getekend lijkt te zijn namelijk FILTER-ARTISTIEK-KNIPSEL met de volgende instelling:

Nu is de cartoon af en bij mij ziet het er nu zo uit:

In de les  verander een foto in een cartoon kun je lezen hoe je  de tekst en een mooie rand kunt toevoegen en dit is mijn eindresultaat geworden:

Veel plezier met het maken van je eigen striptekening!

Aanverwante berichten

Jumbojet

7 Reacties +REACTIE GEVEN

Reageer

Archief

Categorie